Ripoll

Ripoll remodelarà la zona esportiva sud amb un projecte a deu anys vista

En destaca la construcció d'uns nous vestidors, la reconversió del camp de sorra en una pista de futbol 7, dos pistes de pàdel i una de tennis i la incorporació d'una piscina exterior

per Isaac Muntadas , Ripoll, 21 de gener de 2019 a les 11:37 |
Aquest és el pla director per la zona esportiva pels propers 10 anys | Isaac Muntadas
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest passat divendres, l'Ajuntament de Ripoll va presentar en societat un ambiciós pla director que pretén transformar la zona esportiva sud -on hi ha el camp de futbol i el pavelló municipal- en un complex esportiu modern en un període de deu anys fins al 2029. El regidor d'Esports, Miquel Rovira, i el d'Obres i Serveis, Jordi Gumí (PDECat-DC), van explicar en detall tot el què volen fer en aquest espai davant els nombrosos representats de les entitats esportives del municipi. A més, Gumí va assegurar que els diversos equips de govern que passin pel consistori -un mínim de tres- es comprometran a seguir aquestes directrius.

L'excusa per començar aquest projecte és l'estat ''deplorable'' en què es troben els vestidors del camp de futbol, que necessiten una remodelació urgent i ja tenen reservada una partida al pressupost d'enguany. Per tant, Gumí va apuntar que els nous vestidors del camp de futbol seran una prioritat i l'eix vertebrador d'aquest pla director. Cal destacar que els nous vestidors estaran situats entre el pavelló, la piscina i el camp d'esports -a la zona on hi ha el marcador del camp de futbol-. Aquesta instal·lació comptarà amb dues plantes ben diferenciades. A la primera, que és a peu de camp, hi haurà quatre vestidors i un magatzem; a banda de tres vestidors per àrbitres i una infermeria. A la planta semi-soterrada que connectarà amb el pavelló hi haurà quatre vestidors més -dos de grans i dos per àrbitres més petits-, una sala d'instal·lacions i; finalment, una sala força gran on hi podran jugar els equips de tennis taula, que actualment estan ubicats a la sala Marià Font de sota de la Lira.

 

Moltes entitats esportives van ser presents a l'acte Foto: Isaac Muntadas


La zona del camp de futbol


Seguint per la zona del camp de futbol, està previst fer un nou bar a la cantonada entre el passeig de la carretera de Barcelona i el nou vial que es vol obrir davant de Can Salgueda -per tal de no haver de donar tota la volta fins a la caserna de la Guàrdia Civil i el centre cívic per poder accedir al pavelló-. Aquest bar substituiria el que hi ha actualment a la zona del camp que està just al costat de l'entrada a l'Institut. A més, el servei també funcionaria quan les instal·lacions estiguessin tancades per tal de facilitar la seva viabilitat. D'altra banda, també es preveuen millores en el mur de les grades i al passeig.

El camp de futbol també viurà un rentat de cara força important, ja que el camp d'esports de Ripoll va ser el primer de la comarca en tenir gespa artificial i aquest desgast amb el pas del temps cada cop és més evident. Per tant, l'Ajuntament ja ha previst canviar la gespa, però també es vol instal·lar un equip de recuperació i bombeig d'aigua de reg i la substitució de la il·luminació. Finalment, en aquest espai també s'hi ubicarà una zona d'escalfament -al costat dels nous vestidors- i una pista d'acceleració pensada per l'atletisme, que se situarà a la part esquerra dels vestidors.

  Reaprofitar el camp de sorra

Un dels cavalls de batalla més importants del consistori és tornar a utilitzar el camp de sorra que hi ha situat a darrera l'Institut i que fa anys que està molt deixat. Amb el nou pla director aquesta zona viurà una transformació completa i tornarà a tenir vida. En primer lloc, allà s'hi construirà un camp de futbol 7 per poder entrenar i jugar partits degut a la gran quantitat d'equips que utilitzen les instal·lacions de dalt. A més, no caldria fer un esforç econòmic en comprar gespa artificial, ja que es reutilitzaria la del camp de futbol gran.

Per altra banda, en l'espai sobrant s'hi posarien dos pistes de pàdel i una pista de tennis que serien públiques, ja que actualment Ripoll no disposa de cap pista d'aquestes característiques en el terme municipal -les que hi ha són privades-. En aquesta zona també s'hi faran nous aparcaments i s'ampliarà la zona peatonal adequant l'actual camí del GR. Pensant en el futur, també s'hi vol col·locar una zona per vehicles elèctrics amb diversos punts de càrrega.
 

El regidor Jordi Gumí explicant totes les millores que es duran a terme en aquest espai Foto: Isaac Muntadas


El pavelló també tindrà millores

El pavelló no es quedarà enrere i també tindrà millores importants. En primer lloc, es crearà un accés únic per tota la zona esportiva, que s'ubicarà on hi ha l'actual bar del pavelló i des d'on es podrà accedir directament cap als nous vestidors, amb la possibilitat de crear un nou accés a les grades adaptat amb la col·laboració d'un ascensor. A més, en aquest espai hi haurà una oficina d'esports. També està previst que, veient que en determinats espectacles hi ha una manca d'aforament, es podrien col·locar unes petites grades a la façana oest. Com que el pavelló estarà connectat amb els nous vestidors, l'actual gimnàs agafa una rellevància important. Hi haurà una millora tèrmica i de confort interior. Per altra part, aquest espai de connexió estarà enjardinat pel seu voltant.

També es rehabilitarà la coberta del pavelló, que amb el pas del temps es va quedant obsoleta i es substituirà per una de nova que aïlli bé i faciliti la llum natural al recinte. Està previst que s'hi instal·li un equip de recuperació d'aigua, es substitueixi la il·luminació interior i es millori el recinte tèrmica i acústicament. Just damunt de la piscina coberta també es col·locarà una bateria de plaques solars per fomentar l'estalvi energètic. La col·locació d'un nou vas d'aigua serà un altre dels punts forts del projecte. A Ripoll no hi havia cap piscina exterior municipal i està previst que se'n construeixi una de nova al costat de la piscina coberta.

Gumí va insistir en què aquest projecte s'ha d'acabar de polir amb l'aportació de totes les entitats i que també cal millorar les zones esportives de la resta del municipi com la zona esportiva de l'Avellaneda, les que hi ha als diversos barris o els camins, rutes i zones verdes de la vila. A més, l'edil de l'equip de govern va assegurar que cada any es farien unes inversions mínimes. Després d'aquesta acte de presentació es va procedir a la inauguració del nou rocòdrom de Ripoll, que està situat entre la piscina i la pista del pavelló.
 

El nou rocòdrom que s'ha instal·lat al pavelló municipal de Ripoll Foto: Consell Comarcal del Ripollès

 

Participació