Ripoll remodelarà la zona esportiva sud amb un projecte a deu anys vista

En destaca la construcció d'uns nous vestidors, la reconversió del camp de sorra en una pista de futbol 7, dos pistes de pàdel i una de tennis i la incorporació d'una piscina exterior

Aquest és el pla director per la zona esportiva pels propers 10 anys
Aquest és el pla director per la zona esportiva pels propers 10 anys | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
21 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:45h
Aquest passat divendres, l'Ajuntament de Ripoll va presentar en societat un ambiciós pla director que pretén transformar la zona esportiva sud -on hi ha el camp de futbol i el pavelló municipal- en un complex esportiu modern en un període de deu anys fins al 2029. El regidor d'Esports, Miquel Rovira, i el d'Obres i Serveis, Jordi Gumí (PDECat-DC), van explicar en detall tot el què volen fer en aquest espai davant els nombrosos representats de les entitats esportives del municipi. A més, Gumí va assegurar que els diversos equips de govern que passin pel consistori -un mínim de tres- es comprometran a seguir aquestes directrius.

L'excusa per començar aquest projecte és l'estat ''deplorable'' en què es troben els vestidors del camp de futbol, que necessiten una remodelació urgent i ja tenen reservada una partida al pressupost d'enguany. Per tant, Gumí va apuntar que els nous vestidors del camp de futbol seran una prioritat i l'eix vertebrador d'aquest pla director. Cal destacar que els nous vestidors estaran situats entre el pavelló, la piscina i el camp d'esports -a la zona on hi ha el marcador del camp de futbol-. Aquesta instal·lació comptarà amb dues plantes ben diferenciades. A la primera, que és a peu de camp, hi haurà quatre vestidors i un magatzem; a banda de tres vestidors per àrbitres i una infermeria. A la planta semi-soterrada que connectarà amb el pavelló hi haurà quatre vestidors més -dos de grans i dos per àrbitres més petits-, una sala d'instal·lacions i; finalment, una sala força gran on hi podran jugar els equips de tennis taula, que actualment estan ubicats a la sala Marià Font de sota de la Lira.
 

Moltes entitats esportives van ser presents a l'acte Foto: Isaac Muntadas


La zona del camp de futbol

Seguint per la zona del camp de futbol, està previst fer un nou bar a la cantonada entre el passeig de la carretera de Barcelona i el nou vial que es vol obrir davant de Can Salgueda -per tal de no haver de donar tota la volta fins a la caserna de la Guàrdia Civil i el centre cívic per poder accedir al pavelló-. Aquest bar substituiria el que hi ha actualment a la zona del camp que està just al costat de l'entrada a l'Institut. A més, el servei també funcionaria quan les instal·lacions estiguessin tancades per tal de facilitar la seva viabilitat. D'altra banda, també es preveuen millores en el mur de les grades i al passeig.

El camp de futbol també viurà un rentat de cara força important, ja que el camp d'esports de Ripoll va ser el primer de la comarca en tenir gespa artificial i aquest desgast amb el pas del temps cada cop és més evident. Per tant, l'Ajuntament ja ha previst canviar la gespa, però també es vol instal·lar un equip de recuperació i bombeig d'aigua de reg i la substitució de la il·luminació. Finalment, en aquest espai també s'hi ubicarà una zona d'escalfament -al costat dels nous vestidors- i una pista d'acceleració pensada per l'atletisme, que se situarà a la part esquerra dels vestidors.