Marc Prat no optarà a la reelecció com a alcalde de Ribes

El batlle independent, que va començar el seu mandat amb CiU, deixarà el càrrec després de 12 anys

Isaac Muntadas
16 de gener del 2019
Actualitzat a les 20:19h
L'alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat, no optarà a la reelecció de cara les properes municipals
L'alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat, no optarà a la reelecció de cara les properes municipals | Arnau Urgell
Feia temps que hi havia rumors de què l'alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat (Independent), no repetiria com a cap de llista d'una candidatura a les eleccions municipals del proper mes de maig. Aquests rumors s'han confirmat aquesta tarda quan Prat ha penjat una carta -enviada un parell de setmanes abans als veïns de la vila- al seu perfil de Facebook en què s'acomiadava dels vilatans després de 12 anys exercint d'alcalde de Ribes de Freser i d'un total de 16 al consistori, ja que abans de convertir-se en el batlle de Ribes va ser primer tinent d'alcalde.

Prat va convertir-se en alcalde de Ribes de Freser als 27 anys per primer cop. Ho va fer de la mà de CiU amb qui ha guanyat els tres comicis electorals a què s'ha presentat amb una còmode majoria absoluta. L'any 2007 va aconseguir 6 dels 11 regidors amb el 49,53% dels vots (579); mentre que l'any 2011 va arrasar i va obtenir 7 dels 9 edils disponibles amb el 71,54% dels sufragis (764). En la darrera batalla electoral, CiU va perdre un regidor i es va quedar amb 6 dels 9 representants amb un 65,19% dels vots (603). Cal recordar que Prat va deixar de militar a Unió Democràtica de Catalunya arran de la separació traumàtica amb Convergència l'any 2015 i després de la seva deriva cap a posicions contràries a la independència que va dividir el partit en dos.

En la carta de comiat, Prat ha recordat que el més difícil no era guanyar les eleccions sinó donar resposta a les propostes que havien dut al programa electoral. Entre d'altres, l'alcalde de Ribes ha destacat la urbanització del carrer de les Eres; la construcció dels ascensors per connectar el centre del poble amb el barri del Pavelló; l'escola bressol, la biblioteca o la resolució del conflicte de la plaça del Mercat al solar de les antigues escoles.

Bàsicament, Prat ha assegurat que la seva decisió de no tornar-se a presentar perquè creu que hi ha d'haver un ''relleu al capdavant de les institucions''. A més, l'encara alcalde de Ribes ha confirmat que té intenció d'iniciar nous reptes personals en altres àmbits. El batlle ribetà s'ha volgut acomiadar de totes aquelles persones que han estat al seu costat durant tots aquests anys i s'ha posat a disposició del proper alcalde o alcaldessa que sorgeixi del mandat de les urnes.