Ripoll rehabilitarà les façanes de l'edifici de la biblioteca Lambert Mata

Les obres tindran un cost de 48.394,23 euros i duraran aproximadament unes sis setmanes

La biblioteca Lambert Mata de Ripoll
La biblioteca Lambert Mata de Ripoll | Jordi Remolins
Redacció
15 de gener del 2019
Actualitzat a les 12:45h
Aquest dimarts ha començat la rehabilitació de les façanes de l'edifici situat a la plaça 1 d'octubre de Ripoll destinat a la biblioteca Lambert Mata pel què fa a la planta baixa i a la primera, i a les aules destinades a diferents usos a la resta de pisos. Els treballs aniran a càrrec de l'empresa ripollesa Fusteria Navio SL i tindran un cost de 48.394,23 euros amb IVA inclòs. Està previst que l'obra s'executi en dues fases. Una primera a la façana de la zona del pati que durarà un parell de setmanes; mentre que la fase sencera durarà sis setmanes.

La rehabilitació d'aquesta part de l'edifici es durà a terme perquè les façanes estan en un estat deficient degut a la tècnica de construcció que es va executar en el seu moment i a una mala col·locació dels materials utilitzats. Els treballs consistiran amb la substitució dels actuals revestiments per uns de nous més resistents i amb un millor comportament als efectes climatològics de la zona; tot garantint el correcte funcionament de l'edifici i millorant la imatge exterior. A més, amb la col·locació d’aquest material s'anul·la el perill que pot suposar el trencament i posterior despreniment d’algunes de les peces.

Degut al volum de l'obra i el cost que suposa fer tota la rehabilitació de cop, l'obra s'executarà en diverses fases. La primera fase, que ha començat avui, contempla la façana nord i un petit retorn dels panells d'aquesta cap a la façana oest. Aquesta és la que dóna al pati de l'escola Salesiana i presenta un estat més deplorable accentuat per l'impacte de les pilotes a les plaques de la façana. La rehabilitació es farà mitjançant un elevador i per garantir la seguretat dels infants no es treballarà durant l’horari del pati (al mati 11-11:30 i al migdia 14-15h).
 

Les actuacions que es faran a la façana que hi ha al costat del pati dels Salesians Foto: Ajuntament de Ripoll