Ripoll

Ripoll destinarà dos habitatges municipals en règim de lloguer per a persones joves

Hi podran optar aquelles persones d'entre 18 i 35 anys, els quals tindran accés a un pis més petit a la plaça Terradellas o un de més gran a la carretera Barcelona

, Ripoll | 10/01/2019 a les 11:29h
Arxivat a: Societat, pisos de lloguer, joves, Ajuntament de Ripoll, habitatge
Un dels dos pisos de lloguer destinat als joves estarà ubicat a la carretera de Barcelona
Un dels dos pisos de lloguer destinat als joves estarà ubicat a la carretera de Barcelona | Adrià Costa
Segons l'Oficina Europea d'Estadística, l'Eurostat, la mitjana d'edat en què els joves marxen de casa a l'Estat Espanyol és de 29,3 anys. En el cas dels nois, l'edat mitjana puja fins als 30,3 anys; mentre que les noies són més precoces en aquest aspecte i marxen de casa els pares als 28,3 anys. Amb l'objectiu de fomentar i facilitar l'emancipació i l'accés a l'habitatge de les persones joves d'entre 18 i 35 anys i dins del marc del projecte de consolidació del jove a l'entorn rural, l'Ajuntament de Ripoll, des de l'àrea de Projecció Econòmica, destinarà dos habitatges de propietat municipal en règim de lloguer a aquest col·lectiu.

Tots aquells joves que estiguin interessats a viure en algun d'aquests dos habitatges hauran de complir les bases de la convocatòria -les quals es poden consultar a la pàgina web del consistori-, en què entre altres coses, exigeixen que la persona porti al menys un any empadronat a Ripoll. L'inici del termini de presentació de sol·licituds serà des de l'endemà de l'aprovació definitiva de les normes particulars, que està previst que sigui durant l'última setmana de febrer, i per un període de 30 dies naturals.
 

La cuina d'un dels dos pisos destinats a règim de lloguer pe joves Foto: Ajuntament de Ripoll


Els dos habitatges

Els dos habitatges que l'Ajuntament de Ripoll posarà en règim de lloguer tenen característiques força diferenciades per adaptar-se a diferents casuístiques dels joves que hi entrin a viure; tot i que ambdós tindran preus assequibles. En primer lloc, hi haurà un pis més petit de 42 metres quadrats ubicat a la plaça Terradellas, que té una capacitat per a dues persones. Aquest habitatge està pensat exclusivament per l'emancipació d'una persona jove de l'actual nucli familiar o bé per famílies monoparentals amb un fill al seu càrrec. El preu de lloguer serà de 190 euros al mes; a banda de les despeses comunitàries i la taxa d'escombraries corresponent.

El segon habitatge serà el doble de gran que aquest -87 metres quadrats-, està ubicat a la carretera Barcelona i té una capacitat per entre 4 i 5 persones per tal de consolidar unitats familiars, ja sigui parelles amb un fill o famílies monoparentals amb dos fills al seu càrrec. El preu del lloguer serà de 280 euros al mes -a més de despeses comunitàries i taxa d'escombraries-.
 

El lavabo d'un dels dos pisos destinats a règim de lloguer per joves Foto: Ajuntament de Ripoll

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Els dos ascensors del barri de Sant Pere han patit un nou atac vandàlic
Els dos ascensors del barri de Sant Pere han patit un nou atac vandàlic | Ajuntament de Ripoll
Un dels ascensors sabotejats ja està arreglat; mentre que l'altra està a l'espera de l'arribada d'una peça
La nova deducció de l'IRPF s'ha de sol·licitar abans del 15 de febrer
Aina Font Torra
El Ripollès participarà el cap de setmana en les activitats a l'esplanada de darrere del centre penitenciari