Ripoll destinarà dos habitatges municipals en règim de lloguer per a persones joves

Hi podran optar aquelles persones d'entre 18 i 35 anys, els quals tindran accés a un pis més petit a la plaça Terradellas o un de més gran a la carretera Barcelona

Redacció
10 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:38h
Un dels dos pisos de lloguer destinat als joves estarà ubicat a la carretera de Barcelona
Un dels dos pisos de lloguer destinat als joves estarà ubicat a la carretera de Barcelona | Adrià Costa
Segons l'Oficina Europea d'Estadística, l'Eurostat, la mitjana d'edat en què els joves marxen de casa a l'Estat Espanyol és de 29,3 anys. En el cas dels nois, l'edat mitjana puja fins als 30,3 anys; mentre que les noies són més precoces en aquest aspecte i marxen de casa els pares als 28,3 anys. Amb l'objectiu de fomentar i facilitar l'emancipació i l'accés a l'habitatge de les persones joves d'entre 18 i 35 anys i dins del marc del projecte de consolidació del jove a l'entorn rural, l'Ajuntament de Ripoll, des de l'àrea de Projecció Econòmica, destinarà dos habitatges de propietat municipal en règim de lloguer a aquest col·lectiu.

Tots aquells joves que estiguin interessats a viure en algun d'aquests dos habitatges hauran de complir les bases de la convocatòria -les quals es poden consultar a la pàgina web del consistori-, en què entre altres coses, exigeixen que la persona porti al menys un any empadronat a Ripoll. L'inici del termini de presentació de sol·licituds serà des de l'endemà de l'aprovació definitiva de les normes particulars, que està previst que sigui durant l'última setmana de febrer, i per un període de 30 dies naturals.
 

La cuina d'un dels dos pisos destinats a règim de lloguer pe joves Foto: Ajuntament de Ripoll


Els dos habitatges

Els dos habitatges que l'Ajuntament de Ripoll posarà en règim de lloguer tenen característiques força diferenciades per adaptar-se a diferents casuístiques dels joves que hi entrin a viure; tot i que ambdós tindran preus assequibles. En primer lloc, hi haurà un pis més petit de 42 metres quadrats ubicat a la plaça Terradellas, que té una capacitat per a dues persones. Aquest habitatge està pensat exclusivament per l'emancipació d'una persona jove de l'actual nucli familiar o bé per famílies monoparentals amb un fill al seu càrrec. El preu de lloguer serà de 190 euros al mes; a banda de les despeses comunitàries i la taxa d'escombraries corresponent.

El segon habitatge serà el doble de gran que aquest -87 metres quadrats-, està ubicat a la carretera Barcelona i té una capacitat per entre 4 i 5 persones per tal de consolidar unitats familiars, ja sigui parelles amb un fill o famílies monoparentals amb dos fills al seu càrrec. El preu del lloguer serà de 280 euros al mes -a més de despeses comunitàries i taxa d'escombraries-.
 

El lavabo d'un dels dos pisos destinats a règim de lloguer per joves Foto: Ajuntament de Ripoll