Quaranta persones es concentren a Ripoll per donar suport als tres detinguts d'Arran Ripollès a Madrid

Els joves han passat la nit a la comissaria i avui passaran a disposició judicial

Una quarantena de persones s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament per demanar l'alliberament dels membres d'Arran
Una quarantena de persones s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament per demanar l'alliberament dels membres d'Arran | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
09 de gener del 2019
Actualitzat a les 10:22h
Una quarantena de persones s'han concentrat, a les 8 del vespre, a la plaça de l'Ajuntament de Ripoll per exigir la llibertat dels vuit militants de l'organització juvenil Arran, tres dels quals són del Ripollès, que es troben detinguts a Madrid des d'ahir a la tarda després de realitzar una acció davant del Tribunal Suprem, segons van confirmar fonts de l'organització a NacióDigital. Els joves estan acusats de desordres públics i van ser traslladats a una comissaria de la capital de l'Estat.

Un membre de la CUP de Ripoll, Jordi Hostench, acompanyada de l'edil cupaire de Campdevànol, Mariona Baraldés, ha explicat que l'acció que havien de dur a terme els membres d'Arran detinguts era la d'encadenar-se simbòlicament a la porta del Tribunal Suprem de Justícia de Madrid en el marc de la campanya ''Estripem la baralla, tombem el Règim''. Bàsicament, aquesta iniciativa de protesta volia denunciar el caràcter ''autoritari'' de l'Estat Espanyol i encetar la mobilització popular de la ciutadania de cara l'imminent judici contra els líders sobiranistes del procés independentista que estan empresonats.

La iniciativa no s'ha pogut executar del tot perquè la Policia Nacional els ha detingut abans que poguessin fer-ho. Els vuit membres d'Arran només han pogut desplegar una pancarta a les portes de l'alt tribunal. Quan han vist aquesta acció, ràpidament, diversos agents de la policia espanyola han aparegut i han procedit ''d'una manera bastant violenta'' a retenir les persones que hi havia a la zona.
 

Jordi Hostench (CUP) ha fet una breu explicació dels fets Foto: Isaac Muntadas


Hostench no ha volgut donar els noms dels tres detinguts, però ha detallat que han estat tres hores completament incomunicats i sense poder parlar amb l'advocat ni posar-se en contacte amb ningú de l'organització. Aquesta nit l'han passat a comissaria i s'espera que durant aquest dimecres passin a disposició judicial. Des d'Arran s'ha convocat una concentració de suport a 2/4 d'11 d'aquest matí a a davant dels jutjats de la plaça Castilla de la capital espanyola per demanar el seu alliberament.