L'Ajuntament de Ripoll condemna les pintades d'Arran a la seu del PSC

S'ha pres en un acord de ple que han subscrit tots els grups municipals

Les pintades a la persiana del local del PSC del Ripollès al passeig de Sant Joan
Les pintades a la persiana del local del PSC del Ripollès al passeig de Sant Joan | Twitter Jordi Carpintero
Isaac Muntadas
28 de desembre del 2018
Actualitzat a les 15:55h
L'Ajuntament de Ripoll ha condemnat per unanimitat les pintades d'Arran Ripollès, l'organització juvenil de l'esquerra independentista de la comarca, que va fer a la seu del PSC, situada al passeig Sant Joan, el passat dia de Nadal. Aquest col·lectiu vinculat a la CUP va escriure, amb pintura negra, les paraules ''Tombem el Règim'' a la persiana del local i va signar amb el nom de la seva organització. D'altra banda, a la fotografia compartida per Twitter de Jordi Carpintero, la parella de la regidora socialista del consistori, Anna-Belén Avilés, també s'hi veuen restes de pintura groga a l'entrada del local i als plafons que indiquen que es tracta de la seu del partit.

En el seu tuit, Carpintero deia que el PSC del Ripollès ha estat ''assenyalat'' com diverses seus socialistes d'arreu de Catalunya. ''La nostra resposta és clara: no tenim por!'', sentenciava. D'altra banda, Carpintero demanava als diversos partits del consistori (PDECat-DC, ERC i la CUP) que condemnessin els atacs a la seu del PSC. La condemna ''ferma contra la intolerància'' no es va haver d'esperar al ple, ja que tan el PDECat de Ripoll com l'alcalde Jordi Munell ho van fer per Twitter l'endemà que es produïssin els fets un cop van conèixer la notícia. ''La intolerància també és una forma de totalitarisme'', deia Munell alhora que condemnava l'atac. Mentrestant, el PDECat-DC apuntava que ''l'incivisme mai pot ser una forma de combatre la injustícia''. Per la seva banda, Arran Ripollès, va reivindicar les pintades dient que assenyalaven el PSC perquè és ''un actor necessari del règim del 78, de la repressió de Catalunya i de la nostra misèria''.
 En el ple d'aquest dijous, tots els grups del consistori, sense excepció, han pres un acord per condemnar aquestes pintades. L'alcalde ha assenyalat que en una democràcia no s'haurien de permetre aquestes accions. ''Hi ha altres formes de llibertat d'expressió. Sense atemptar contra els interessos físics entre els actius de les diferents forces democràtiques'', ha puntualitzat. Ni ERC ni la CUP han comentat l'episodi però s'han sumat a la condemna.
 

La regidora de Fem Ripoll-CP, Anna Belén Avilés, ha agraït la condemna per part de l'equip de govern Foto: Isaac Muntadas