Ribes fa diverses actuacions, per valor de 12.000 euros, per millorar els seus espais naturals

El consistori ha netejat diversos camins, ha restaurat algunes senyalitzacions i actuarà en el pont de la Coma

L'Ajuntament de Ribes ha fet actuacions de senyalització, neteja i també aarreglarà el pont de la Coma
L'Ajuntament de Ribes ha fet actuacions de senyalització, neteja i també aarreglarà el pont de la Coma | Ajuntament de Ribes
Redacció
13 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:20h
L'Ajuntament de Ribes de Freser ha fet una sèrie d'actuacions als espais naturals de la vila amb un cost de 11.994,21 euros, dels quals un 90% han estat subvencionats. Aquests treballs estan relacionats amb el condicionament de senders i el coneixement del medi natural dins dels Espais d'Interès Natural Protegits del municipi ribetà. Aquestes accions s'han pogut dur a terme gràcies a l'ajut del Departament de Territori i Sostenibilitat als espais naturals de Catalunya i; més concretament, al Parc natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

En primer lloc, s'han desbrossat 18,715 quilòmetres de 6 camins diferents dins dels Espais d'Interès Natural de Ribes. Aquesta acció de neteja s'ha fet per la continuïtat del manteniments dels itineraris naturals de Ribes dins els EINS municipals i el Parc de les Capçaleres del Ter i del Freser; perquè formen part de la xarxa Itinerànnia de la Vall de Ribes i és un producte turístic dels més demanats a l'oficina de turisme i; finalment, perquè aquests camins requereixen una neteja anual. De fet, en moltes ocasions s'hi ha de passar més d'una vegada a causa de les condicions climatològiques.

Pel què fa a la senyalització, el consistori ha restaurat les dues cartelleres situades al refugi Pla Erola i a la Serra Cavallera degut al mal estat en què es trobaven seguint el manual d'estil de senyalització EIN i de parc. Per altra banda, s'han pogut actualitzar dos miradors més, un al Pla d'Erola i un altre a l'EIN Obagues del Rigat (Sant Antoni), els quals havien patit actes vandàlics. Aquest últim, després de la seva instal·lació aquesta passada primavera.
 

La cartellera que s'ha restaurat al refugi de Serra Cavallera Foto: Ajuntament de Ribes


En relació a l'obra civil, l'Ajuntament ribetà arreglarà el pont de la Coma, situat a sobre del riu Segadell en el sender entre Ribes i Pardines. Aquest pont creua el riu per donar accés a les cases i als prats del voltant i les tempestes del passat mes d'octubre el van deixar més malmès del què estava i es va fer un estudi estructural per la seva rehabilitació i seguretat en el seu pas. En poc temps, s'iniciaran les primeres accions de recuperació amb la feina dels paletes, els quals sanejaran i netejaran la volta del pont i rejuntaran la pedra per recuperar aquest actiu arquitectònic força ruïnós i, d'aquesta manera, poder-lo actualitzar en els inventaris de patrimoni d'una manera fidel als seus orígens. El pont de la Coma és del segle XIX i; tot i no ser d'època romànica, té una factura de tipus romànic, que cal preservar i protegir. A més, està dins del catàleg de patrimoni de la Generalitat (protecció per la comissió d'urbanisme de l'any 2010).