El president de l'AMI demana evitar «actituds violentes» el 21-D

Considera que el consell de ministres és una "provocació" i recorda que hi ha 70 alcaldes investigats per la seva relació amb l'1 d'octubre

12 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:35h

El president de l'AMI, Josep Maria Cervera, després del Consell Executiu a Matadepera. Foto: Anna Mira


L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha celebrat la reunió ordinària del Consell Executiu aquest dimarts a Matadepera (el Vallès Occidental). El seu president, Josep Maria Cervera, ha demanat que les mobilitzacions previstes pel 21-D "s'allunyin de les actituds violentes". Cervera ha considerat que el fet que el Consell de Ministres es faci a Barcelona és una provocació, i ha afegit que "no ens podem quedar de braços plegats però hem de mantenir una actitud cívica i pacifica i democràtica per mostrar el rebuig".

En relació a la vaga de fam dels presos, el president de l'AMI ha mostrat el seu total suport a les persones que han decidit fer dejunis o vagues de fam però des de l'entitat no està previst engegar cap acció. "Creiem que és una qüestió molt personal que cadascú ha de poder valorar i decidir", ha dit Cervera qui ha explicat que alguns alcaldes de l'associació s'han sumat a les vagues o dejunis. 

La reunió d'aquest matí també ha servit per analitzar les darreres accions i actes que s'han portat a terme, així com les novetats en l'actualitat política i de l'entitat o per aprovar el pressupost del 2019. L'assemblea general de l'associació es traslladarà el juliol del 2019 una vegada hagin passat les eleccions perquè serà quan els ajuntaments ja estaran constituïts. 

També s'han actualitzat les dades jurídiques contra el món local que avui en dia acumula un total de 536 contenciosos administratius dels quals 132 estan relacionats amb banderes espanyoles i 111 per sobirania fiscal. A més a més, hi ha 70 alcaldes investigats i nou denúncies per la seva relació amb l'1 d'octubre.