Sant Joan de les Abadesses

La llar d'infants El Molí Petit de Sant Joan rep el distintiu d'Escola Verda

El centre fa dos anys que aplica aquest model

per Redacció , Sant Joan de les Abadesses, 12 de desembre de 2018 a les 07:00 |
El Molí Petit de Sant Joan va ser premiat amb el distintiu d'Escola Verda | Ajuntament de Sant Joan
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La llar d'infants El Molí Petit de Sant Joan de les Abadesses va rebre el distintiu d'Escola Verda que atorga el Departament de Territori i Sostenibilitat el passat dia 1 de desembre, en un acte al Museu Agbar de les Aigües de Cornellà de Llobregat. A l'acte hi va assistir tot l'equip educatiu de la llar d'infants municipal de Sant Joan i la regidora d'Ensenyament, Montserrat Tallant (MES).

El Molí Petit va rebre aquest segell després de dos anys de formació, juntament amb altres escoles i instituts de la província de Girona. Ser Escola Verda implica tenir un compromís per, conjuntament amb tota la comunitat educativa, treballar els valors de la sostenibilitat i fer un canvi d'hàbits per promoure el respecte per l'entorn i els recursos naturals. Durant aquests dos anys, el centre santjoaní ha seguit aquesta línia; per exemple, demanant una tovallola a cada infant per eixugar-se les mans i la cara en comptes de fer-ho amb un paper d'un sol ús, o oferint el contenidor d'envasos als infants que mengen iogurt i acostumar-los a llençar les bosses d'envasos, orgànic i bolquers al contenidor corresponent.


La llar d'infants del Molí Petit també ha fet accions per a la sostenibilitat del menjador, classificant cada element a la seva safata corresponent quan l'infant ha acabat de dinar i berenar. A la vegada, s'han incorporat noves accions com la de demanar a cada infant si tenen poca o molta gana, per tal de mesurar les quantitats de menjar que es posa al plat, depenent de la resposta de l'infant, i així col·laborar perquè no hi hagi malbaratament alimentari. Les sobres de la matèria orgànica es donen diàriament a un pagès de la zona per tal que pugui alimentar els seus animals. També s'ha demanat a les famílies un tovalló de roba per l'hora de dinar en lloc de paper. Altres accions estan orientades a la cura de plantes o a la recollida de roba usada. L'equip educatiu continuarà apostant en aquest projecte i anima a les famílies a ser-ne partícips.

 

Participació