La llar d'infants El Molí Petit de Sant Joan rep el distintiu d'Escola Verda

El centre fa dos anys que aplica aquest model

El Molí Petit de Sant Joan va ser premiat amb el distintiu d'Escola Verda
El Molí Petit de Sant Joan va ser premiat amb el distintiu d'Escola Verda | Ajuntament de Sant Joan
Redacció
12 de desembre del 2018
La llar d'infants El Molí Petit de Sant Joan de les Abadesses va rebre el distintiu d'Escola Verda que atorga el Departament de Territori i Sostenibilitat el passat dia 1 de desembre, en un acte al Museu Agbar de les Aigües de Cornellà de Llobregat. A l'acte hi va assistir tot l'equip educatiu de la llar d'infants municipal de Sant Joan i la regidora d'Ensenyament, Montserrat Tallant (MES).

El Molí Petit va rebre aquest segell després de dos anys de formació, juntament amb altres escoles i instituts de la província de Girona. Ser Escola Verda implica tenir un compromís per, conjuntament amb tota la comunitat educativa, treballar els valors de la sostenibilitat i fer un canvi d'hàbits per promoure el respecte per l'entorn i els recursos naturals. Durant aquests dos anys, el centre santjoaní ha seguit aquesta línia; per exemple, demanant una tovallola a cada infant per eixugar-se les mans i la cara en comptes de fer-ho amb un paper d'un sol ús, o oferint el contenidor d'envasos als infants que mengen iogurt i acostumar-los a llençar les bosses d'envasos, orgànic i bolquers al contenidor corresponent.

La llar d'infants del Molí Petit també ha fet accions per a la sostenibilitat del menjador, classificant cada element a la seva safata corresponent quan l'infant ha acabat de dinar i berenar. A la vegada, s'han incorporat noves accions com la de demanar a cada infant si tenen poca o molta gana, per tal de mesurar les quantitats de menjar que es posa al plat, depenent de la resposta de l'infant, i així col·laborar perquè no hi hagi malbaratament alimentari. Les sobres de la matèria orgànica es donen diàriament a un pagès de la zona per tal que pugui alimentar els seus animals. També s'ha demanat a les famílies un tovalló de roba per l'hora de dinar en lloc de paper. Altres accions estan orientades a la cura de plantes o a la recollida de roba usada. L'equip educatiu continuarà apostant en aquest projecte i anima a les famílies a ser-ne partícips.