Les diputacions catalanes donen suport a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030

Els presidents de les quatre corporacions visiten la seu del COI a Lausana, Suïssa

Visita dels presidents provincials a la seu del COI
Visita dels presidents provincials a la seu del COI | Diputació de Lleida
Redacció
10 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:23h
Els presidents de les quatre diputacions catalanes han manifestat el seu suport a la candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030, que impulsa la Generalitat. Ho han fet en el marc d'una visita al Comitè Olímpic Internacional (COI) a Lausana, Suïssa, on s'ha tractat la qüestió en una reunió amb el president del COI, Thomas Bach; el director adjunt d'aquest organisme, Pere Miró; i el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras.

Els màxims representants de les corporacions provincials de Barcelona, Marc Castells; Girona, Miquel Noguer; Lleida, Rosa Maria Perelló; i Tarragona, Josep Poblet, han mostrat la seva postura favorable a poder acollir aquest esdeveniment esportiu, després de rebre l'aval del COI per presentar una candidatura.
 
Cal recordar que el passat mes de setembre, el COI va visitar diverses instal·lacions i infraestructures que podrien ser utilitzades durant aquest esdeveniment esportiu. D’aquesta visita, el Comitè Olímpic Internacional va emetre un dictamen favorable, on es reconeixia que el territori compta amb les infraestructures necessàries per acollir la competició.
 
L’informe tècnic de Gilbert Felli, antic director executiu dels Jocs Olímpics, ressalta el gran potencial que tenen tant els Pirineus com Barcelona per acollir uns Jocs Olímpics d’Hivern, d’acord amb els nous criteris de sostenibilitat que s’ha marcat el Comitè per garantir tant la viabilitat com un llegat positiu en el territori.