L'AMI i l'ACM denuncien des dels ajuntaments la vulneració dels drets dels presos per part del TC

Les entitats presenten mocions per posar sobre la taula que l'alt tribunal bloqueja l'accés els líders independentistes a la justícia europea

Redacció
10 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:03h

Més de 2000 creus grogues a la C-17, contra la Constitució Foto: Adrià Costa


L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han fet arribar als ajuntaments d'arreu del país una moció per denunciar que el Tribunal Constitucional està vulnerant els drets de defensa dels presos polítics. Les entitats volen posar sobre la taula el mateix fet que denuncien els líders independentistes amb vaga de fam; que l'alt tribunal espanyol impedeix el seu accés a la justícia europea.

En concret, el document presentat per l'ACM i l'AMI als ens locals critica que cap dels recursos d’empara presentats davant del TC s’ha resolt encara, un any després d’acceptar-se a tràmit el primer d’ells. "Aquest fet fa que, mentre no s’han resolt els recursos, els presos polítics no puguin accedir a la justícia europea i, en concret al Tribunal Europeu de Drets Humans", destaca el text.

La moció exigeix "una justícia que no obstaculitzi el dret a defensa de qualsevol persona acusada" i que no bloquegi interessadament qualsevol recurs judicial "ni l’allargui injustificadament". Demana, a més, una justícia imparcial que respecti els drets civils i denuncia que aquesta demora judicial només respon a una "clara voluntat de castigar tots aquells processats pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017".

Consulta, a continuació, la moció completa presentada per l'AMI i l'ACM

Moció de l'AMI i l'ACM per denunciar el bloqueig del TC by naciodigital on Scribd