Campdevànol habilitarà una zona de pàrquing per a autocaravanes a l'aparcament d'ADIF

Les obres, amb un cost de 43.000 euros, està previst que s'acabin a mitjans de gener i permetran crear 44 places d'aparcament per cotxes i 6 per autocaravanes

Al pàrquing d'ADIF s'hi crearan 44 places per vehicles i 6 per autocaravanes
Al pàrquing d'ADIF s'hi crearan 44 places per vehicles i 6 per autocaravanes | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
10 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:59h
Les obres d'adequació del pàrquing d'ADIF de Campdevànol -al costat de l'estació de tren i a davant de Comforsa- i d'habilitació d'una zona d'estacionament per autocaravanes ja estan en marxa des de principis d'aquest mes de desembre. L'alcalde del municipi, Joan Manso (CiU), ha detallat que aquesta actuació permetrà urbanitzar tot aquest solar, del qual l'Ajuntament n'és el titular gràcies a un conveni de cessió que té subscrit amb ADIF. Aquests treballs consistiran en construir una vorera amb àrid vist que envolti el perímetre del pàrquing; mentre que el centre de l'espai estarà asfaltat. La zona més propera a l'skate parc -el punt més llarg- estarà reservada a les autocaravanes. En total, aquest punt d'estacionament comptarà amb 44 places d'aparcament per cotxes i 6 per autocaravanes.

Segons l'alcalde, aquesta actuació ha tingut un cost de 43.000 euros finançats íntegrament per la Diputació de Girona gràcies a una subvenció extraordinària que va atorgar el president de l'ens al consistori campdevanolenc. Construccions Vilanova és l'empresa encarregada d'executar una obra que està previst que s'acabi el dia 15 de gener com a molt tard i; per això, s'han iniciat amb molta ''rapidesa''.

Apostar per les autocaravanes

Aquest aparcament serà el primer de Campdevànol preparat per acollir-hi autocaravanes. L'espai estarà equipat amb tots els subministres necessaris i també estarà preparat per l'evacuació d'aigües fecals. Manso també ha explicat que es canviarà la il·luminació de la zona i, a l'entrada, de cara al futur s'hi col·locarà algun tipus d'escultura que doni la benvinguda als visitants. Tornant a les autocaravanes, el batlle campdevanolenc ha argumentat que s'ha escollit aquest punt del municipi per acollir aquest tipus de vehicles després detectar que n'hi ha moltes que hi aparquen al llarg de l'any. ''Quan hi ha fires o diferents activitats, utilitzen aquest espai'', ha afirmat. De fet, Manso ha recordat que, a través de les plataformes de difusió com les xarxes socials o la pàgina web del consistori, s'informa als visitants que poden utilitzar aquest espai per estacionar-hi quan vinguin a visitar el municipi per esdeveniments concrets.
 

El cost de l'obra és de 43.000 euros i està finançada per la Diputació de Girona Foto: Isaac Muntadas


Un aparcament pensat per l'hospital

L'adequació d'aquest aparcament també servirà per donar servei als usuaris de l'Hospital Comarcal del Ripollès de Campdevànol, que està situat a escassos 150 metres del pàrquing. L'alcalde ha reconegut que; tot i que hi ha molts ciutadans de la resta del Ripollès que utilitzen el transport públic -tren i autobús- per venir a l'hospital, l'adequació d'aquest aparcament era ''molt demandada''. ''De fet, des que vam habilitar aquest aparcament ha estat molt utilitzat'', ha explicitat. En definitiva, el què vol Manso és habilitar diversos pàrquings arreu del municipi per garantir un accés fàcil al centre de la vila i; per tant, als comerços. Amb tot, el batlle campdevanolenc ha assegurat que Campdevànol no té problemes d'estacionament, ''ja que pràcticament aparques al davant d'allà on vols anar''.

Punt de recàrrega de vehicles elèctrics

Manso ha admès que l'adequació del pàrquing d'ADIF no contempla la instal·lació d'un punt de recàrrega per vehicles elèctrics. En tot cas, el batlle de CiU sí que té la voluntat de crear-ne un en el futur i quan hi hagi ''disponibilitat econòmica''. En principi, Manso té la idea d'ubicar-lo al centre del municipi -al costat de l'Ajuntament-. El lloc escollit compliria amb l'espai adequat per fer la recàrrega. A més, com que el consistori tindria la intenció de comprar algun vehicle elèctric per la corporació, tindria una doble utilitat.
 

Aquesta zona del pàrquing serà la reservada a les autocaravanes Foto: Isaac Muntadas