L'Ajuntament de Ripoll, en contra del tancament del servei d'urgència nocturn del CAP

El consistori ripollès va emetre un comunicat per sortir al pas dels rumors sobre el tancament del servei i va avisar que hi posarà tots els mitjans per no perdre'l

Isaac Muntadas
06 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:13h
El CAP de Ripoll podria perdre el servei de guàrdies nocturnes
El CAP de Ripoll podria perdre el servei de guàrdies nocturnes | Jordi Remolins
Ara fa més d'una setmana que l'Ajuntament de Ripoll va anunciar que l'oficina de la Seguretat Social del municipi obriria tres dies durant el mes de desembre perquè es garantís un servei mínim d'aquest ens fins que es pogués cobrir la baixa laboral de llarga durada de la treballadora que hi havia. D'altra banda, ara farà uns quinze dies que ERC va registrar una moció al Consell Comarcal del Ripollès perquè es recuperés l'Agència de l'Habitatge de Catalunya que estava ubicada a la seu d'aquesta institució i que, després de 34 anys d'existència, el passat dia 24 de setembre va marxar de la comarca i ara els tràmits s'han de fer a Girona. Doncs bé, a aquesta llista de serveis perduts s'hi podria afegir el tancament del servei d'urgència nocturn del Centre d'Atenció Primària de la vila (CAP), però l'Ajuntament no en vol ni sentir a parlar i s'ha posat les piles perquè això no succeeixi.

Arran de tots els rumors i la informació rebuda de forma oficiosa pel consistori sobre el possible tancament d'aquest servei, l'Ajuntament va emetre un comunicat aquest passat dimecres en què el consistori es comprometia a posar tots els mitjans possibles per evitar la finalització del servei d'urgència nocturn del CAP ''que forma part del paquet de drets sobre els quals se sosté l'estat del benestar del nostre país''. A banda de mostrar el seu ''rotund'' desacord amb aquesta notícia, el consistori al·legava que no havia rebut cap notificació oficial ni informació respecte la pretensió de finalitzar el servei de guàrdies nocturnes.

L'Ajuntament va reconèixer com a imprescindible el servei de guàrdies, ja que Ripoll és la capital de la comarca i gairebé hi viuen la meitat d'habitants de la mateixa -més de 10.000 d'un total de 25.000-; per tant, molta gent es veuria perjudicada per la clausura del servei. En aquest comunicat, el consistori ripollès va recordar que quan es va produir el tancament del CAP de Ripoll de les 8 del vespre a les 8 del matí l'any 2011, l'Ajuntament va rebutjar-ho frontalment. Per tal d'aclarir els rumors creixents, el consistori va sol·licitar el passat 28 de novembre una reunió urgent amb la consellera del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés (ERC), per tal de manifestar-li la seva preocupació i demanar quines intencions tenen sobre aquest assumpte. De moment, nou dies després de demanar aquesta trobada, l'Ajuntament encara no ha obtingut resposta.

En tot cas, el consistori es manté ''ferm'' en la seva postura de mantenir el servei d'urgències nocturnes del CAP i en fer palès, novament, la necessitat de disposar d'un major servei d'atenció primària fins arribar a cobrir les necessitats de la població actual.
 

El CAP de Ripoll, en una foto d'arxiu Foto: Jordi Remolins