Reguitzell de fires de Nadal al Ripollès

El pont de la Puríssima fa aflorar les fires de temàtica nadalenca a la comarca, ja que se'n fan a Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol i Camprodon

Isaac Muntadas
06 de desembre del 2018
Actualitzat a les 12:40h
Una imatge d'arxiu de la Fira de Nadal de Ripoll, plena de gom a gom
Una imatge d'arxiu de la Fira de Nadal de Ripoll, plena de gom a gom | Arnau Urgell
Com ja comença a ser habitual pel pont de la Constitució, al Ripollès s'hi fan múltiples fires de Nadal. La més important és la de Ripoll, que gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament i a la Unió de Botiguers han pogut preparar un programa farcit d'activitats culturals, comercials i lúdiques. Com ja és tradicional, el tret de sortida de la fira ripollesa l'ha donat l'encesa de llums de Nadal, que s'ha fet aquest dimecres a la tarda a la plaça de l'Ajuntament. Tot seguit, un munt de quitxalla i molts pares de Ripoll han fet una cercavila amb la Xaranga ''Jaleo Band'' i els ''Tions'' per acabar a la plaça de la Lira amb la inauguració de la pista de patinatge sobre gel, que enguany es recuperava a petició del consistori infantil després d'un parell d'anys d'absència. Aquesta iniciativa i la de la campanya ''Aquest Nadal la estrella ets tu'' formen part de l'estratègia de la Unió de Botiguers i el consistori per dinamitzar el teixit comercial de la vila durant aquestes festes. Abans de patinar, tothom ha pogut combatre el fred amb una tassa de xocolata calenta i recuperar forces amb un tall de coca.

La Fira de Nadal de Ripoll comença aquest divendres i s'allargarà fins dissabte a la plaça de l'Ajuntament, on s'hi instal·laran 14 casetes de fusta i una desena de parades de comerços i associacions que oferiran els seus productes. Durant aquests dos dies es faran tallers, activitats i actes adreçats a diferents públics. Per exemple, divendres a les 12 del migdia, s'inaugurarà al Museu Etnogràfic el Pessebre Monumental de Toni Colomer, que es podrà visitar fins al 7 de gener. El dissabte, durant tot el matí, hi haurà una trobada de vehicles clàssics i històrics que s'exposaran a la plaça del Monestir fins a la 1 de la tarda. El mateix dissabte, a 2/4 de 7 de la tarda, es durà a terme una nova edició del Circuit Folc, que comptarà amb les actuacions de Marcel Làzara i Júlia Arrey, Pau Figueres i els Randellaires.
 

Les parades de la Fira de Nadal de Ripoll Foto: Arnau Urgell


Mercat a Sant Joan i Fira a Campdevànol

A Sant Joan de les Abadesses se celebrarà el Mercat de Nadal durant tot aquest dissabte, el qual està organitzat pel consistori local i el d'Ogassa i la Unió de botiguers; i que compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona i la Fundació MAP. Les parades estaran ubicades a la plaça Anselm Clavé i obriran a partir de les 10 del matí. D'11 a 1 i del matí i de 4 a 6 de la tarda, hi haurà una taula d'intercanvi de joguines amb la col·laboració de la Fundació MAP. Com no podia ser d'una altra manera, els infants continuaran sent els grans protagonistes amb l'animació itinerant del CercaCirc que, a partir de les 11 del matí oferirà un taller de circ. De 4 a 6 de la tarda, Daniela Peñalva impartirà un taller de creativitat per a famílies, que finalitzarà amb una xocolatada popular i amb un sorteig entre els clients de la Unió de Botiguers.

Una de les fires més matineres és la de Campdevànol, organitzada per l'Ajuntament i en què hi col·labora la Unió de Botiguers, la Diputació de Girona i la ràdio municipal, Live FM; que es fa durant aquest dijous des de les 10 del matí i durant tot el dia a la plaça de la Mainada. La Fira de Nadal comptarà amb més de 25 parades d'ornaments i regals nadalencs i productes agroalimentaris artesans. A més, hi haurà un parc infantil amb inflables i un nou taller de cuina per la mainada en què es faran piruletes de xocolata i galetes nadalenques. També hi haurà animació al carrer amb diferents arts escèniques del món del circ i una carpa de la Unió de Botiguers amb lots nadalencs i productes i ofertes de les botigues de Campdevànol.

Les activitats començaran a 2/4 d'11 del matí amb la inauguració de l'exposició ''Una Llar de Nadal'' al centre cívic La Confiança a càrrec de Maria Jesús Presa. Tot seguit, es farà una masterclass de Txi Qigong feta pel CERC. A les 12 del migdia es farà la rebuda de la Grossa de Nadal i la ballada d'una sardana amb la col·laboració de la secció sardanista del GEC i una actuació de les gimnastes de l'Espai D'Esportiva Maria José Holguera. A continuació, hi haurà una pluja de globus amb regals i descomptes a càrrec de la Unió de Botiguers. A la 1 de la tarda es farà ''El Tió del Kande'', organitzat per la UE Campdevànol, en què la mainada podrà fer cagar el tió i; tot seguit, s'iniciarà un sorteig amb molts premis sorpresa. A partir de 2/4 de 4 de la tarda i cada hora hi haurà diverses activitats com una masterclass d'spinning i de dance fit i el sorteig ''El Cau de Ratatouille'' de 40 espatlles de pernil sortejades per la Unió de Botiguers.
 

Els tions són un dels grans protagonistes de les Fires de Nadal Foto: Xevi Mas


Visita de la consellera Chacón a Camprodon

Des d'avui i fins dissabte, la Fira de la Puríssima de Camprodon inundarà els carrers més cèntrics del municipi. Aquest aparador de l'activitat econòmica del territori per donar la benvinguda a les festes de Nadal, enguany tindrà una convidada de luxe com és la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que inaugurarà la fira, a la plaça de la Vila, aquest dijous a les 11. Cal destacar que els 50% dels productes que es podran adquirir a la fira estan fets o provenen de la vall de Camprodon.

Com a novetats d'aquesta edició, la firà s'ubicarà en un nou espai com és la plaça Doctor Robert. En el marc d'aquest esdeveniment, es durà a terme el Mercat Solidari, que se celebra cada dos anys; l'espectacular cloenda amb ball i foc a càrrec dels Diables de l'Onyar o una exposició de Jeep Willys de la Vall de Camprodon, un territori idoni per aquest tipus de vehicles -un estudi assegura que és una zona amb un elevat nombre de cotxes d'aquest tipus per habitant-. En definitiva, la fira combina activitat econòmica i lúdica; però també comerç i gastronomia.
 

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, inaugurant la fira de la Puríssima de Camprodon Foto: Marcel Urgell