L'ACA destinarà 1,8 MEUR a netejar les lleres afectades pels aiguats a Osona i el Ripollès

Els treballs ja han finalitzat a 34 punts de les dues comarques

La neteja a la llera del riu Ter, a Ripoll, va començar el passat 19 d'octubre
La neteja a la llera del riu Ter, a Ripoll, va començar el passat 19 d'octubre | Isaac Muntadas
Redacció
26 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:19h
Els treballs per netejar les lleres de la conca del riu Ter afectades per l'episodi de fortes pluges del 15 d'octubre passat costaran 1,8 milions d'euros (MEUR), uns 800.000 euros més del que s'havia previst inicialment. Les primeres estimacions apuntaven a 1 MEUR però, un cop sobre el terreny, s'ha vist que els danys són majors.

Són dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que des del 19 d'octubre passat va començar els treballs de neteja amb un total de cinc brigades. Les zones prioritàries on s'està actuant d'urgència són trams urbans i les obturacions de ponts pel material acumulat. 

Des de llavors, s'han netejat 34 punts de lleres, essent Ripoll, Queralbs i Ribes de Freser els municipis que han concentrat més actuacions, seguit d'altres de més puntuals a indrets com ara Camprodon, Vilallonga de Ter, Sant Quirze de Besora i Orís. 

Aquesta setmana n'hi ha trenta més en marxa, ampliant la zona d'actuació d'Osona amb punts repartits entre Torelló, Montesquiu, Sant Quirze de Besora i Manlleu, i seguint a trams de lleres del Ripollès com és Ripoll i Vilallonga de Ter i arribant també a Campdevànol. 

En total hi ha previstes unes 150 actuacions que cobriran el 90% dels punts amb danys inventariats.