atemptats de barcelona i cambrils

La cèl·lula terrorista de Ripoll va consultar informació sobre «bases militars»

Noves dades del sumari dels atemptats del 17-A inclouen converses on Driss Oukabir i la seva mare diuen que els Mossos no tenien dret a matar Moussa Oukabir

per Redacció, 26 de novembre de 2018 a les 13:38 |

Un any dels atemptats del 17-A. Foto: Albert Alemany


Els membres de la cèl·lula terrorista de Ripoll van consultar informació sobre "bases militars" fins a 17 vegades, segons es desprèn de noves dades del sumari dels atemptats del 17-A, i que publica El PeriódicoEn concret, els responsables dels atemptats van investigar sobre objectius militars a Saragossa i Osca, i també van fer cerques sobre el Museu de l'Exèrcit.


Aquests possibles objectius per atacar s'afegeixen a d'altres que ja s'han anat coneixent, com la Sagrada Família, l'embassament de Riudecanyes o l'Audiència Nacional. Al sumari, també hi ha escoltes posteriors als atemptats, com la de les converses entre Driss Oukabir, germà gran de Moussa i en presó provisional, i la seva mare.

"Era l'únic que tenia i me l'han pres, els bastards", assegura Oukabir sobre la mort del seu germà per part dels Mossos. "No tenien dret a matar-lo, era petit", assegura la mare de Moussa i Driss, segons publica el mateix diari, que remarca que la dona i el seu entorn confia que "tots han anat al paradís".

 

Participació