VÍDEO El campió del món de caiac Quim Fontané s'entrena al riu Llierca

El palista català aprofita les pluges abundants per navegar per un riu que acostuma a estar totalment sec

Quim Fontané durant la navegació pel riu Llierca
Quim Fontané durant la navegació pel riu Llierca
Redacció
20 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:24h
Els episodis de fortes pluges que ha viscut Catalunya durant la darrera setmana han fet créixer el cabal de rius arreu del país. El campió del món de caiac freestyle, Quim Fontané, ha aprofitat unes condicions úniques per navegar 20 quilòmetres pel Llierca des de Beget fins a Sadernes durant 5 hores. Un entrenament excepcional, atès que aquest riu acostuma a estar totalment sec en una zona de roca calcària on l'aigua es filtra a la terra i acaba sortint a l'estany de Banyoles. El resultat és espectacular:



Feia més de 20 anys que cap palista baixava amb caiac pel Llierca. Fontané s'està entrenant per revalidar el seu títol de campió del món de caiac d’estil lliure en uns mundials que se celebraran el 2019 a Sort. En aquests darrers dies ha pogut aprofitar el cabal del riu per entrenar-hi en dues ocasions.

Fontané és un dels millors especialistes en caiac freestyle del món. Més enllà del títol mundial assolit el 2017 a l'Argentina, el del Club Piragüisme Salt-Ter també és tricampió d'Europa (2010, 2012 i 2016) i vigent campió del prestigiós Hurley Classic i de la prova de KayakCross dels Natural Games. Fa una setmana també va portar el caiac al riu Freser: