Roben en un local de joves de Campdevànol per segon cop en cinc anys i s'emporten els mateixos objectes

Els lladres han entrat forçant la finestra de darrera del garatge i s'han emportat una televisió i una consola Wii U. A més, han perdut un rellotge i un tornavís que duien

Els lladres s'han emportat una televisió i una consola Wii U, que estaven a sobre aquesta taula
Els lladres s'han emportat una televisió i una consola Wii U, que estaven a sobre aquesta taula | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
20 de novembre del 2018
Actualitzat a les 9:12h
El Local i Cande és un garatge situat al número 63 de l'Avinguda Catalunya de Campdevànol que s'ha reconvertit en un local de joves d'entre 26 i 31 anys. Aquest local té 13 anys d'antiguitat i, en els últims cinc anys, ha patit dos robatoris -l'últim aquest dilluns- amb el mateix modus operandi. A més, en les dues ocasions els lladres s'han endut els mateixos objectes: una televisió i una consola.

Presumiblement, els fets van succeir durant la nit de diumenge a dilluns. Segons apunten els indicis, els lladres haurien entrat al garatge per una finestra que hi ha a la part posterior -a més de 2 metres d'alçada- just al costat del riu Freser. Aquests delinqüents, amb l'ajuda d'una escala, s'haurien enfilat fins a la finestra i haurien forçat amb una palanca la reixa de barrots de ferro que hi havia instal·lada allà arran de l'anterior robatori que van patir l'any 2013. Tot seguit, els lladres haurien obert la finestra i haurien entrat al local per robar una televisió Philips amb un valor aproximat de 600 euros i una consola Wii U valorada en 350 euros. Després de sostreure els objectes, els lladres haurien sortit per la finestra, ja que l'entrada de davant estava tancada amb un cadenat.

Curiosament, en un robatori que van patir ara fa uns cinc anys, els lladres d'aleshores van entrar pel mateix lloc i es van endur els mateixos objectes: una televisió i una part de la consola Wii U -només el comandament en forma de pantalla denominat Gamepad-. Com llavors, els lladres no es van endur l'aparell reproductor de DVD, els altaveus o els videojocs que hi havia. Es dóna la circumstància que, diumenge a la nit, els joves van estar al local a la tarda fins a les 9 de la nit després de dues setmanes sense anar-hi. Aquest dilluns a les 5 de la tarda, un veí ha alertat a un pare d'un dels membres del local de què la finestra estava oberta. Els Mossos d'Esquadra ja estan investigant els fets per esclarir qui n'ha estat el responsable.
 

Els lladres han entrat per una finestra de la part posterior del local Foto: Isaac Muntadas


Uns lladres despistats

Podria semblar un acudit, però els lladres no han estat gaire astuts alhora de no deixar proves, ja que els Mossos d'Esquadra han trobat un tornavís al costat de la finestra. A més, el veí que ha alertat els joves ha recollit un rellotge de canell amb la corretja trencada i una part del suport de la Wii U que, molt probablement, els lladres han perdut quan fugien del lloc dels fets. En l'anterior robatori, els lladres van arrancar de la paret una càmera de vigilància falsa pensant-se que gravava de veritat. Per evitar un altre robatori, aquest joves estan valorant la possibilitat de tapiar la finestra i, des d'avui, han connectat una alarma per dissuadir els possibles lladres.
 

El robatori s'ha produït en un garatge de l'Avinguda Catalunya de Campdevànol Foto: Isaac Muntadas