Nan Oliveras guanya la Mitja Marató de Ripoll sota la pluja

El Jaafari i Bouychamane van completar el podi i Jennifer Elizabeth va vèncer en dones. A la cursa de 5Km es va imposar El Bakthi

El triatleta olotí i guanyador de la Mitja Marató, Nan Oliveras, al seu pas pel quilòmetre 4
El triatleta olotí i guanyador de la Mitja Marató, Nan Oliveras, al seu pas pel quilòmetre 4 | DP Fotògrafs
Isaac Muntadas
19 de novembre del 2018
Actualitzat a les 21:32h
Ni la pluja ni el fred van impedir que la Mitja Marató de Ripoll 2018 d'aquest diumenge fos un èxit. Enguany, el Campionat Internacional d'Atletisme de Fons del Ripollès arribava a la 40a edició i van participar-hi més de 400 atletes entre els dos recorreguts. El gran triomfador del matí va ser el triatleta olotí Nan Oliveras, que va fer una exhibició sota la pluja per arribar en solitari a la línia d'arribada, ubicada a davant del Monestir de Santa Maria de Ripoll. Oliveras, que l'any passat va ser tercer, va avantatjar en gairebé dos minuts al seu immediat perseguidor. El triatleta olotí ja havia aconseguit mig minut de marge respecte als seus rivals al punt intermedi situat a Sant Joan de les Abadesses i va aturar el cronòmetre en 1h 6min 30seg -l'any passat va registrar un temps d'1h 9min 7seg-. Que l'asfalt estigués moll, pesat i que la pluja fes acte de presència cap al final de la prova no li va impedir fer una cursa molt ràpida.

Abderrahim el Jaafari (Club Running Zaragoza) es va tornar a quedar amb la mel els llavis i, com en l'edició del 2017, va repetir la segona posició. Aquesta vegada, El Jaafari va fer un temps lleugerament pitjor que ara fa un any -1h 8min 24seg-. Amb tot, el corredor marroquí va veure com el seu compatriota i tercer classificat, Samir Ait Bouychamane, tampoc va exigir-li un gran esforç ja que va arribar a la meta més de dos minuts més tard. El berguedà Xavi Tomasa, actual campió de Marató de Catalunya, va ser cinquè. El primer atleta local i de la comarca va ser Aleix Fàbregas (Esportiu Ripoll), que va finalitzar la prova en desena posició.
 

Nan Oliveras a la seva arribada a la línia de meta, a la plaça del Monestir Foto: DP Fotògrafs


En la categoria femenina, no va haver-hi massa història. La corredora del CA Santa Cristina d'Aro, Jennifer Elizabeth, va ser molt superior a la resta dels rivals. Amb 1h 16min 21seg va aconseguir ser l'11a classificada de la general de la prova, encara lluny del temps i del 5è lloc absolut de Lídia Rodríguez de l'any passat però amb un mèrit ressenyable. El segon calaix del podi el va ocupar Barbara Ramon (1h 20min 8seg) de l'Agrupació Atlètica de Catalunya, la qual va fer una cursa de menys a més per acabar superant a la tercera classificada, l'osonenca Laia Andreu (CA Granollers), amb qui perdia 34 segons al punt intermedi i que va acabar derrotant per gairebé un minut de marge. Precisament, Andreu, que va endur-se la prova de l'any 2016, va avantatjar amb més de quatre minuts a la quarta classificada.

Uns 244 atletes van completar els 21,097 quilòmetres que connectaven Ripoll i Sant Joan de les Abadesses per la carretera N-260. Un recorregut inicial amb una pujada progressiva fins arribar al municipi santjoaní, des del qual pràcticament és tot baixada fins arribar a Ripoll -tot i alguns tobogans que hi ha al llarg del traçat-.
 

Els tres primers classificats de la Mitja Marató de Ripoll 2018 Foto: DP Fotògrafs


El Bakhti guanya la cursa Bressol de Catalunya

Dels 143 atletes que van acabar la cursa Bressol de Catalunya de 5 quilòmetres, Anas Rbaay el Bakhty (Club Atlètic Olot- Terra de Volcans) va ser el ràpid amb un temps de 17min i 6seg. El recorregut de la cursa passava pels carrers més cèntrics de Ripoll i es dirigia cap a Sant Joan de les Abadesses per la N-260, però el traçat es desviava al pavelló de l'Avellaneda per tornar cap al Monestir de Ripoll. La segona posició va ser més renyida, ja que Amiru Barbero (Club Nàutic Olot) va haver de suar de valent per derrotar a Miguel Ángel Moreno (CE Callús), a qui només va avantatjar en 5 segons. En la categoria femenina va vèncer Lourdes Solano (Esportiu Ripoll) amb un crono de 21min 10seg. La victòria va ser molt ajustada, ja un segon després va arribar la segona classificada, Laia Fernández. Maria Toledo va ser tercera a 47 segons de la guanyadora.

Classificació Mitja Marató

1- Nan Oliveras 1h 6min 30seg
2- Abderrahim el Jaafari 1h 8min 24seg
3- Samir Ait Bouychamane 1h 10min 35seg
4- Marc Trasserra 1h 11min 11seg
5- Xavi Tomasa 1h 11min 24seg

1- Jennifer Elizabeth 1h 16min 21seg
2- Barbara Ramon 1h 20min 8seg
3- Laia Andreu 1h 21min 4seg

Classificació Cursa Bressol de Catalunya

1- Anas Rbaay el Bakhty 17min 6seg
2- Amiru Barbero 17min 41seg
3- Miguel Ángel Moreno 17min 46seg
4- Eric Besora 18min 19seg
5- Pere Cortacans 18min 42seg

1- Lourdes Solano 21min 10seg
2- Laia Fernández 21min 11seg
3- Maria Toledo 21min 57seg