Un conductor de Ripoll és denunciat dues vegades en una mateixa nit per conduir begut

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local el van aturar dues vegades i va donar un resultat positiu de 0'89 i 0'80 mg/l d'alcohol respectivament a la prova d'alcoholèmia

Redacció
15 de novembre del 2018
Actualitzat a les 9:06h

El conductor denunciat va donar positiu en els dos controls d'alcoholèmia a què es va sotmetre Foto: Google Maps


Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van denunciar dues vegades en una mateixa nit a un home de Ripoll, de 59 anys i nacionalitat espanyola, per conduir begut. Aquesta persona va ser denunciada com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat del trànsit per conduir amb una taxa d'alcohol penalment punible i per cometre una infracció de desobediència.

Els fets van succeir el passat divendres dia 9 de novembre pels vols de 3/4 d'1 de la matinada en un control d'alcoholèmia que s'havia muntat a la C-17, al punt quilomètric 92.8, dins del terme municipal de Ripoll. Aquest conductor va donar positiu a la prova d'alcoholèmia amb un resultat de 0'89 mg/l d'alcohol per litre d'aire expirat, tres vegades per sobre del límit màxim permès, que en aquest cas era de 0'25 mg/l. Com que va donar una taxa d'alcohol en sang penalment punible, els Mossos el van denunciar penalment com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària. El cotxe va poder seguir circulant perquè un conductor substitut se'n va fer càrrec.

La sorpresa es va produir poca estona més tard, quan cap a 3/4 de 2 de la matinada, agents de la Policia Local de Ripoll van aturar el mateix vehicle que conduïa la mateixa persona que havia estat denunciada anteriorment. Els agents li van fer novament la prova d'alcoholèmia i, lògicament, només una hora després de sotmetre's a una altra prova, el resultat va a tornar ser positiu amb un registre de 0'80 mg/l en aire expirat i el van tornar a denunciar penalment. Quan els Mossos van tenir coneixement d'aquest fet, van denunciar-lo per desobediència per una infracció contemplada a la LO 4/2015. El conductor del vehicle, que tenia antecedents, va quedar citat per tal de comparèixer davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll.