Joan Manso dimiteix de president del Consell Comarcal i el substituirà Eudald Picas

L'alcalde de Gombrèn ha estat l'escollit per rellevar Manso, que continuarà com a conseller de l'ens i es bolcarà en la tasca d'alcalde de Campdevànol fins a les properes eleccions

Eudald Picas rellevarà Joan Manso com a president del Consell Comarcal
Eudald Picas rellevarà Joan Manso com a president del Consell Comarcal | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
13 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:45h
Joan Manso (CiU) ha anunciat aquest dimarts a la tarda que renuncia a la presidència del Consell Comarcal del Ripollès i que el substituirà el vicepresident primer de la corporació i alcalde de Gombrèn, Eudald Picas. Així doncs, amb l'anunci sorpresa fet en aquesta roda de premsa, Manso deixarà de ser president del Consell Comarcal després de ser escollit l'any 2015 en una polèmica decisió que va apartar Miquel Rovira de la primera línia política. El fins ara president deixarà el càrrec de forma oficial en el proper ple ordinari del dia 20 de novembre. El candidat escollit pel govern i futur president de l'ens serà Eudald Picas, que jurarà el nou càrrec en un ple extraordinari previst pel dia 4 de desembre.

Rodejat de Picas, el vicepresident quart de l'ens, Josep Coma; i un dels dos consellers de MES que l'han recolzat durant aquest mandat, Lluís López; Manso ha explicat que ha decidit renunciar al càrrec per motius ''estrictament professionals''. De totes maneres, l'expresident ha confirmat que no deixarà l'acta de conseller i s'ha posat al servei de Picas demostrant la bona sintonia que hi ha entre ells. En principi, Manso seguirà com a vicepresident i deixarà de cobrar el sou que percebia com a president del Consell; tot i que com la resta de consellers, sí que veurà retribuïda la seva assistència als òrgans col·legiats de l'ens. A més, mantindrà el seu salari com a alcalde de Campdevànol i se centrarà, encara més, en el govern de l'Ajuntament.
 

Manso ha anunciat la seva decisió per motius ''estrictament professionals'' Foto: Isaac Muntadas


Impossible compaginar la feina de president i la professional

Manso ha detallat que, en aquests moments, la seva vocació professional es troba lligada al món del dret local i ''em convida a emprendre nous horitzons i reptes''. El batlle campdevanolenc ha superat la primera part de la fase de selecció per convertir-se en secretari general d'Ajuntaments de fins a 20.000 habitants. Manso ha volgut agraït als consellers i als treballadors de l'ens per aquests tres anys que han treballat al seu costat.

Manso ha argumentat que, a diferència de l'Ajuntament de Campdevànol en què el municipi el va escollir directament per ser l'alcalde, al Consell Comarcal no va ser així. ''L'elecció del president és indirecta i els ciutadans escullen una composició de govern però és igual qui estigui al capdavant perquè el què importa és el projecte'', ha dit. De fet, l'expresident es vol bolcar amb totes les seves energies en el govern de l'ajuntament campdevanolenc, ja que en els pròxims mesos ''es clouran grans projectes que estan a punt de veure la llum'' com són la nova escola Pirineu i el nou pavelló municipal. ''Em dec de forma preferent als ciutadans que em van escollir i ara faig aquest pas al costat de la presidència del Consell'', ha declarat. De moment, la incògnita que falta per resoldre és si Manso es presentarà a la reelecció a les properes eleccions municipals del mes de maig. Una pregunta que encara no té resposta i sembla que no s'aclarirà en les properes setmanes.
 

El ple per escollir Picas com a nou president se celebrarà el proper 4 de desembre Foto: Isaac Muntadas


Picas ja exerceix de president

El futur president del Consell Comarcal, Eudald Picas, ja exerceix com a tal. L'alcalde de Gombrèn ha volgut agrair la tasca de Manso durant aquests tres anys i ha garantit que la seva gestió al capdavant de l'ens serà ''continuista''. A més, Picas troba positiu que un alcalde d'un poble petit pugui tenir accés a la presidència del Consell Comarcal ''Veure la presidència des de la dinàmica d'un poble petit és bo'', ha assenyalat. En principi, el candidat a la presidència de l'ens ha dit que mantindrà l'organigrama de govern perquè a pocs mesos de les eleccions ''no seria bo canviar-lo''. Picas tindrà una dedicació parcial com a president, ja que cobrarà el 50% del sou del Consell Comarcal i l'altre 50% de la seva feina de forestal. Per altra banda, Pep Coma serà el nou president del Consell d'Alcaldes, un càrrec que fins ara ostentava Picas però que és incompatible amb la posició de president.