L'Hospital de Campdevànol implanta l'ús d'armilles per evitar interrupcions a l'hora de preparar la medicació

Les infermeres ja les usen des de fa uns dies quan preparen els fàrmacs davant de les habitacions dels pacients

Les armilles que utilitzen les infermeres per no ser destorbades mentre preparen la medicació
Les armilles que utilitzen les infermeres per no ser destorbades mentre preparen la medicació | Hospital de Campdevànol
Redacció
09 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:28h
L'Hospital Comarcal del Ripollès de Campdevànol ha posat en marxa una iniciativa per evitar les interrupcions a l'hora de preparar la medicació dels pacients del centre. Per aconseguir-ho, des de fa uns dies, les infermeres encarregades de preparar les medicines porten una armilla de color blau on s'hi pot llegir el següent missatge: ''Atenció! No molestar. Preparant medicació. Gràcies''. Aquesta acció s'ha començat a implantar per millorar la seguretat dels pacients i per impedir que es cometi algun error alhora de comptabilitzar la dosi o organitzar l'administració dels fàrmacs.

Com que la preparació es realitza al passadís, just al davant de les habitacions i en un lloc de pas freqüent, és força habitual que es produeixin interrupcions per part dels acompanyants dels pacients o, fins i tot, del personal del centre. Segons la directora d'infermeria de l'hospital campdevanolenc, Roser Portabella, la preparació de fàrmacs és un moment ''important'' de la feina dels infermers i que requereix ''concentració''. Per protegir els pacients d'aquests possibles errors, fruit de les interrupcions que es patien freqüentment, l'hospital ha adoptat aquesta mesura.

Fins ara, l'ús d'aquestes armilles està donant molt bons resultats, ja que tal com explica Portabella ''transmet de manera clara que cal esperar a que la infermera acabi per parlar amb ella i evita les interrupcions''. La iniciativa prové de la Unitat Funcional de Seguretat del Pacient de l'Hospital de Campdevànol i s'ha implantat a totes les unitats d'hospitalització. Aquesta mesura ja s'utilitza a altres centres catalans propers, com és el cas de l'Hospital de Vic.