Campdevànol multa els vehicles que estacionen al pàrquing de la Font del Querol

L'aparcament encara no està legalitzat i unes tanques de formigó en barren el pas; tot i que alguns conductors les han enretirat

Alguns conductors enretiren les tanques de formigó que barren el pas al pàrquing de la Font del Querol per estacionar-hi
Alguns conductors enretiren les tanques de formigó que barren el pas al pàrquing de la Font del Querol per estacionar-hi | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
06 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:34h
L'Ajuntament de Campdevànol ha començat a sancionar tots els vehicles que estacionen al pàrquing de la Font del Querol situat just al costat de la carretera de Gombrèn. L'aparcament, d'unes 55 places i construït per l'empresa Construo Construccions Generals SL, està ubicat al davant del centre d'atenció de visitants ''Porta a la Serralada de Montgrony'', un punt d'informació turística sobre l'espai natural del Torrent de la Cabana i els seus voltants.

El problema d'aquest aparcament és que encara no està legalitzat i no s'hi pot aparcar. Precisament, en el seu moment el consistori va instal·lar-hi dues tanques de formigó perquè els vehicles no hi poguessin entrar. Tot i així, aquesta mesura no ha frenat alguns conductors, els quals han enretirat les tanques per poder-hi estacionar i estalviar-se de caminar uns minuts. La regidora de Serveis Generals i primera tinent d'alcalde, Dolors Costa (CiU), ha explicat a NacióRipollès que aquest problema ja s'arrossega des dels mesos d'estiu. Llavors, els membres de l'empresa que gestionaven el punt d'informació turística -el centre d'atenció de visitants s'obre de l'1 de juny al 30 de setembre- avisaven a la gent que no s'hi podia aparcar ''tot i que van haver de tornar a col·locar les tanques''. Amb tot, la policia municipal ja va imposar algunes sancions.

Tanques i senyals per impedir l'aparcament

Sense els membres de l'empresa que gestiona l'edifici, la gent aprofita per aparcar-hi després d'enretirar les tanques de formigó -es van posar d'aquest material i no de plàstic precisament per evitar que això es produís-. ''Quan s'hi posa un cotxe i els altres el veuen, s'hi posen darrere'', apunta Costa. De fet, la regidora alerta que no hi ha cap tipus de senyalització que permeti estacionar-hi; com per exemple, la senyal de pàrquing de color blau. A més, a banda de les tanques de formigó, s'hi ha posat una senyal de prohibit aparcar que especifica que no es pot estacionar en tot el camí. L'Ajuntament ja ha imposat unes quantes multes d'entre 40 i 60 euros, que tenen un descompte del 50% si es paguen el moment. És a dir, la sanció només pretén avisar i no té cap afany recaptatori.

Els vehicles ''ara que encara fa bo'' hi aparquen durant el cap de setmana, que és quan puja la gent a buscar bolets. Costa ha explicat que s'emplena bastant però ''no és cap barbaritat''. Per sort, entre setmana no hi va ningú.
 

La legalització de l'aparcament està prevista per l'any vinent Foto: Isaac Muntadas


Pendents de la legalització

La regidora de l'equip de govern ha exposat que han de venir uns representants del Pla de Foment de Turisme de la Generalitat de Catalunya -els qui van subvencionar l'obra- a inspeccionar que tot estigui en perfectes condicions abans de donar-hi el vist-i-plau. En principi, aquesta visita està prevista de cara l'any vinent i des de l'Ajuntament esperen que ja funcioni a ple rendiment de cara la propera temporada d'estiu. Costa també ha apuntat que s'ha d'acabar de fer una petita actuació relacionada amb la recollida d'aigües del pàrquing.