«Més operació urnes» es presenta aquest dissabte a Ripoll

L'acte es farà a les 7 de la tarda a la biblioteca Lambert Mata i comptarà amb els dos autors del llibre, Laia Vicens i Xavi Tedó

Els autors de «Més operació urnes», Laia Vicens i Xavi Tedó
Els autors de «Més operació urnes», Laia Vicens i Xavi Tedó | Pere Francesch/ACN
Redacció
26 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 12:19h
Aquest dissabte a les 7 de la tarda, la biblioteca Lambert Mata de Ripoll serà l'escenari escollit per presentar el llibre Més operació urnes. L'acte comptarà amb la presència dels seus dos autors: Laia Vicens i Xavi Tedó, que estaran acompanyats pel periodista Jordi Vilarrodà. Just abans d'aquesta presentació, a 1/4 de 7, a la mateixa biblioteca i a la plaça 1 d'octubre, es farà ''El joc de les urnes''. Amb la col·laboració de l'artista Eudald Alabau i a través d'una sèrie de pistes, els participants hauran de trobar unes urnes amagades en un joc similar a un ''room scape'' en què caldrà treballar en equip per resoldre l'enigma. El joc estarà obert a tothom i, un cop s'acabi, se sortejaran cinc premis entre els assistents.

La presentació de Més operació urnes, organitzada per l'Ajuntament de Ripoll; Òmnium Ripollès, ANC Ripollès; Plataforma 1 d'octubre Ripoll i Edicions 62, arriba precisament en la celebració del primer aniversari de la proposta aprovada pel Parlament de Catalunya on es donava llum verda la resolució que regulava la proclamació de la República Catalana.

La segona part d'Operació urnes

Després de l'èxit aclaparador d'Operació urnes, amb més de 50.000 exemplars, arriba la segona part d'aquest llibre amb Més operació urnes. El llibre és una crònica periodística ampliada de l'operatiu clandestí que va permetre que l'1 d'octubre de 2017 a Catalunya hi hagués urnes als col·legis electorals i es pogués celebrar el referèndum d'autodeterminació, amb noves informacions que evidencien com l'entramat va superar qualsevol relat de ficció.

A partir del testimoni dels cervells de l'operació i dels seus principals protagonistes, molts d'ells amb pseudònims, es descobrirà una història absolutament increïble. A partir de milers de voluntaris es va crear una xarxa popular, organitzada de forma secreta i piramidal, que va fer possible que les urnes arribessin arreu de Catalunya.