Sergi Albrich repetirà com a candidat d'ERC a l'alcaldia de Sant Joan de les Abadesses

Eudald Casas relleva Teresa Jordà com a nou president de la secció local d'ERC a Ripoll

Sergi Albrich va ser escollit, de nou, com el candidat d'ERC a les municipals de l'any vinent
Sergi Albrich va ser escollit, de nou, com el candidat d'ERC a les municipals de l'any vinent | ERC Sant Joan
Isaac Muntadas
24 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:25h
Sergi Albrich tornarà a ser el candidat d'ERC a l'alcaldia de Sant Joan de les Abadesses. L'actual portaveu del grup republicà a l'Ajuntament va ser escollit aquest dissabte, per unanimitat, en una assemblea extraordinària per liderar la candidatura a l'alcaldia d'ERC de cara a les eleccions del proper 26 de maig de 2019. Cal recordar que Albrich va entrar com a regidor al consistori santjoaní l'any 2009 i, des de l'any 2011, és el portaveu del grup d'ERC i cap de l'oposició. D'alta banda, Albrich també és conseller comarcal i portaveu adjunt del grup comarcal republicà des del novembre de l'any 2016 i president de la secció local d'ERC des de l'any 2010.

El repte d'Albrich és majúscul, ja que tot i que encara no ha confirmat la seva candidatura, hauria de derrotar a les urnes a l'actual alcalde del municipi, Ramon Roqué (Moviment d'Esquerres). Una tasca complicada tenint en compte que Roqué ha vençut les tres eleccions (2007, 2011 i 2015) en què s'ha presentat com a candidat per majoria absoluta -mai abans ningú havia encadenat tres mandats consecutius a Sant Joan-. A més, aquests 12 anys de domini absolut de Roqué han estat amb dos partits diferents: els 8 primers anys amb el PSC i els 4 d'aquest mandat amb MES. Per aquest motiu, Albrich va assegurar a l'assemblea que ''després de 12 anys d'un mateix color polític a l'Ajuntament, cal un canvi i noves maneres de fer on el consens i els acords siguin possibles i habituals pel bé del futur del municipi''.

El candidat republicà a l'alcaldia va declarar que se sentia ''honorat i il·lusionat'' per assumir, de nou, l'encàrrec de la militància. A més, Albrich se sent recolzat pel seu equip, ja que són persones que ''creuen amb el potencial de Sant Joan i que amb empenta i coneixements volen fer-lo avançar amb determinació''. Per tal de derrotar a Roqué -si finalment es presenta a la reelecció-, ERC vol vestir un projecte ''transversal'' que incorpori gent ''diferent'' i amb ''sensibilitats diverses''. L'objectiu és presentar una llista de gent que ''s'estimi el poble i vulgui treballar per Sant Joan''.

Ara mateix, ERC compta amb 3 regidors al consistori, però ja té experiència en el govern ja que el republicà Carles Bassaganya va ser el batlle santjoaní del 1999 fins al mes de desembre de 2006 perquè va ser nomenat Director General d'Administració Local. Llavors, Bassaganya va ser rellevat per Elisabet Regué, que va posseir l'alcaldia fins al mes de maig del 2007. Des d'aleshores, ERC no ha superat la barrera dels 3 regidors, mentre que les llistes de Roqué (PSC i MES) van obtenir 6, 7 i 7 regidors respectivament en un consistori compost per 11 edils.
 

El gran rival d'Albrich si es presenta a la reelecció serà l'actual alcalde, Ramon Roqué (MES) Foto: Isaac Muntadas


Eudald Casas, nou president de la secció local d'ERC a Ripoll

El passat divendres a Ripoll, Eudald Casas va ser escollit per unanimitat de tots els militants assistents com a nou president de la secció local d'ERC en substitució de Teresa Jordà, que actualment es consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació al Govern de la Generalitat de Catalunya. Casas és enginyer industrial i va ser regidor de serveis territorials de l'Ajuntament de Ripoll (2004-2011) i primer tinent d'alcalde (2007-2011). En l'actualitat, Casas és gerent d'una associació empresarial catalana.

El nou president de la secció local d'ERC va destacar que treballarà per millorar Ripoll, Catalunya i ''el món en general'' a través d'un clar compromís ideològic amb la lluita per la independència del país, contra les diferències socials i les desigualtats i el respecte per la diversitat i la democràcia. ''Treballarem amb seriositat, esforç i empenta, procurant la participació del màxim de ripollesos a les activitats del partit especialment en preparar les properes municipals'', va assegurar. Els objectius principals de la nova executiva local són fomentar l'orgull de ser ripollès, millorar el poble, governar el consistori i augmentar el nombre de militants i col·laboradors del partit al municipi.

A banda de Casas, la nova executiva queda integrada per Quico Terradelles com a secretari d'organització; Aitor Fortuño com a secretari de finances; Miquel Casas com a secretari d'imatge i comunicació, Teresa Jordà com a secretaria de les dones i Ramon Orriols com a secretari de política municipal.
 

Eudald Casas relleva Teresa Jordà com a nou president de la secció local de Ripoll d'ERC Foto: ERC Ripoll