Èxit dels 2 Dies Trial de Santigosa-Clàssic amb rècord d'inscrits

El pilot britànic Mick Grant va vèncer en la categoria PRE-65 en una edició marcada per l'estrena dels 2DTS-Nens

Javier Conde, a la imatge, es va endur la categoria de Clàssics
Javier Conde, a la imatge, es va endur la categoria de Clàssics | Marc Cargol/Twitter Moto Club Abadesses
23 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 9:49h
La desena edició dels 2 Dies Trial de Santigosa-Clàssic, celebrada aquest 20 i 21 d'octubre a Sant Joan de les Abadesses, va ser un èxit absolut. El fet que enguany s'arribés a la primera dècada de vida d'aquesta prova, va provocar que es batés el rècord d'inscrits de la competició amb 182 participants que provenien de Catalunya i de la resta de l'Estat Espanyol però també de països i indrets d'arreu d'Europa com França, Suïssa, Anglaterra, l'Illa de Man o Jersey. La competició, organitzada pel Moto Club Abadesses, reuneix any rere any al municipi santjoaní els apassionats de l'essència originària del trial i de les motocicletes més mítiques, la majoria anteriors a l'any 1980.

El gran triomfador dels 2DTSC va ser el pilot britànic Mick Grant, que es va imposar en la categoria PRE-65. Enrique González de Castejón, segon; i Gerry Minshall, tercer; van completar el podi. Alberto Selma, Joan Santlleí i Kiku Carbonell, per aquest ordre, van copar el podi de la categoria PRE-72. Michel Ranc va ser el vencedor de la categoria PRE-80; seguit de Jaume Capdevila i Lluís Galbany. En la resta de categories van guanyar Xavier Navarro (Iniciació Clàssic); Javier Conde (Clàssics); Gaspar Vilaregut (Trialers) i Víctor Beltran (Experts).

Els 2DTSC van començar el passat dissabte. A les 9 del matí s'iniciava la competició a la plaça Major amb la sortida dels pilots del trial de motos clàssiques, els quals van precedir els 22 nens i nenes que participaven per primer cop als 2 Dies Trial Santigosa-Nens. Per endavant, 20 zones diàries, depenent de la categoria. Tot i les tempestes amb pluges intenses de la darrera setmana que van fer créixer rius i torrents, el terreny va tenir unes bones condicions. Sobretot, gràcies a la feina de l'organització, que es va encarregar d'arreglar les zones més malmeses per l'aigua. Novament, l'e-control va ser un èxit i segueix consolidant-se. La prova va finalitzar aquest diumenge cap a quarts de quatre de la tarda. El lliurament de premis també va ser a la plaça Major.

Els 2DTS-Nens, la gran novetat d'enguany Foto: Marc Cargol/Twitter Moto Club Abadesses