La Intersindical-CSC aterra al Ripollès de la mà de la Fundació MAP

El sindicat independentista ja està treballant per entrar en una de les grans empreses de la comarca

Manifestació de l'1 de maig convocada, entre d'altres, per l'ANC i la Intersindical-CSC
Manifestació de l'1 de maig convocada, entre d'altres, per l'ANC i la Intersindical-CSC | ACN
Redacció
23 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 9:02h
La Intersindical-CSC ja és una realitat al Ripollès. La Fundació MAP ha creat una secció sindical d'aquest sindicat independentista i de classe. De moment, el projecte està en una fase inicial però des d'aquest sindicat esperen que la seva feina els permeti entrar amb un bon nombre de delegats de personal a les properes eleccions sindicals del MAP, que se celebraran el proper mes de juny de l'any 2019. Per altra banda, l'Intersindical-CSC ja està treballant per entrar en una de les grans empreses de la comarca.

Des de la secció sindical de la Fundació MAP de l'Intersindical-CSC volen que la seva aparició serveixi per oferir una alternativa sindical als sindicats més tradicionals com són CCOO i l'UGT. Aquest sindicat vol donar un sentit ''més social'' al sindicalisme i implicar-lo en la lluita per la justícia social. ''La indiferència és complicitat'', afirmen. A més, es defineixen com una secció sindical alternativa, feminista, contrapoder i republicana. Paral·lelament, des de la secció sindical treballaran per tal de fer créixer el sindicalisme republicà a nivell comarcal. Segons l'Intersindical-CSC, un dels grans obstacles per fer efectiva la República Catalana és que la classe treballadora catalana està representada pels dos grans sindicats -CCOO i UGT- ''tradicionals i lleials al règim del 78''.

Cal recordar que l'Intersindical-CSC és el sindicat que va convocar la vaga de país del passat dia 8 de novembre, la qual no va rebre el suport dels dos grans sindicats majoritaris com són CCOO i l'UGT. Aquests sindicats asseguraven que un sindicat minoritari com la Intersindical-CSC no tenia dret a declarar una vaga general i que la principal motivació d'aquella aturada era política. Aquests mateixos arguments els va utilitzar la patronal Fomento del Trabajo, que va denunciar aquest sindicat per organitzar una vaga il·legal. El passat 25 d'abril es va celebrar el judici al TSJC que va fallar a favor del sindicat.