Els 2 Dies Trial Santigosa-Clàssic compleix una dècada amb rècord d'inscrits

Enguany se celebraran els 2 Dies Trial Santigosa-Nens perquè hi puguin competir els nens d'entre 8 i 14 anys, que si funciona es podria repetir

Una imatge de l'edició de l'any passat del trial de clàssiques de Santigosa
Una imatge de l'edició de l'any passat del trial de clàssiques de Santigosa | Facebook Moto Club Abadesses
Redacció
19 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 9:52h
Coincidint amb la celebració de la Fira de la Carbassa, Sant Joan de les Abadesses viu un cap de setmana gran amb la disputa de la desena edició dels 2 Dies Trial Santigosa-Clàssic aquest dissabte i diumenge, que està organitzada pel Moto Club Abadesses. No hi podia haver un millor regal per aquest desè aniversari que aconseguir el rècord d'inscrits de la prova, ja que enguany hi haurà més de 150 participants que prendran la sortida d'aquesta competició. Un any més, el públic assistent podrà veure les motos més mítiques i que han marcat la història d'aquest esport com la Triumph, James, Ariel, BSA i els primers models de Montesa, Bultaco i Ossa. Enguany, també destaca la participació de tot tipus de motos de trial clàssiques.

Per endur-se la victòria en aquesta edició caldrà ser el millor al llarg de les 40 zones diferents del circuit -entre 16 i 20 zones diàries depenent de la categoria- que tenen en comú una gran bellesa paisatgística. Segurament, una de les claus perquè aquest any la participació s'hagi incrementat tant, juntament amb un circuit que té un nivell molt encertat per tots els pilots. Per aquesta edició, la prova comptarà, una vegada més, amb el múltiple campió del Tourist Trophy de l'Illa de Man, Mick Grant. Un altre dels al·licients és la presència de Jean Pierre Pregardien, un ferm candidat al podi de la categoria Pre-65 i de pilots vinguts d'arreu d'Espanya i d'Europa.

Sobre la competició, cal destacar que enguany el paddock canviarà d'ubicació i se situarà a la plaça Major. El dissabte, el primer pilot sortirà a les 9 del matí; mentre que diumenge ho farà una hora abans (8h). La prova també comptarà amb la figura dels seguidors motoritzats -un màxim de 45 per dia-. Cal remarcar que els 2DTSC seguirà apostant pel sistema ''e-control'' que també s'utilitza al 3DTS. Woodys Barcelona, The Magicals i Todotrial.com seran els patrocinadors oficials de la competició, que també compta amb el suport dels Ajuntament de Sant Joan, Vallfogona de Ripollès i Riudaura (Garrotxa) juntament amb tots els voluntaris que el fan possible.
 

Francesc Moret en acció en una zona dels 2DTSC Foto: Marc Cargol


Primer trial per nens

Sens dubte, una de les grans novetats d'enguany serà la celebració paral·lelament als 2 Dies Trial Santigosa-Clàssic de la primera prova de nens a Sant Joan: el 2 Dies Trial Santigosa-Nens. Una iniciativa que pretén fomentar el trial entre els més joves. Hi podran participar els infants d'entre 8 a 14 anys, que s'organitza de mode experimental; aprofitant l'organització, l'estructura i la logística del trial de clàssica. Si l'experiment funciona bé, no es descarta la possibilitat de repetir-lo o de crear una prova de trial específica per a nens. Des de l'organització, s'intentarà que el trial de nens sigui accessible però caldrà que els participants tinguin un cert nivell i experiència en competició. Els nens sortiran després de l'últim pilot de clàssiques.