Telefonia Mòbil

Molló porta des de dilluns sense cobertura de telefonia mòbil

Movistar diu que treballa per solucionar la incidència, que és la vuitena des de l'estiu

per Isaac Muntadas, Molló | 18 d'octubre de 2018 a les 11:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Molló porta des de dilluns sense cobertura Foto: Pep Coma/Twitpic


La manca de cobertura és un problema recurrent en els pobles de muntanya d'arreu de Catalunya. I aquesta problemàtica s'agreuja sinó es pot trucar enmig d'un temporal de pluges com les que va provocar les restes de l'huracà Leslie aquest passat dilluns. Precisament, a Molló no tenen cobertura des d'aquest dia. L'alcalde del municipi, Josep Coma (PDeCAT), ha explicat a NacióRipollès que la cobertura es va perdre la matinada del dilluns -entre les 5 i les 6 del matí- i, amb una petita excepció entre la tarda i el vespre de dilluns, ja no ha tornat. Tres dies sense cobertura i el comptador va en augment. Pitjor ho tenen al nucli urbà d'Espinavell (Molló), que estan sense cobertura des del passat dilluns de forma ininterrompuda. Sinó tens Wi-fi i vius a Molló, estàs totalment incomunicat.


Per altra banda, també es detecten problemes de trucades a telèfons fixos. Per exemple, hi ha molta gent que ha trucat a l'Ajuntament però sempre comunica. Movistar és l'operadora que té gairebé el monopoli al poble perquè en teoria és la companyia que hi funciona ''millor''. El consistori disposa d'un telèfon directe de contacte amb Movistar i, personalment, Coma hi ha trucat en reiterades ocasions des de dilluns -dos trucades al dia, una al matí i l'altra a la tarda- però la resposta sempre ha estat la mateixa. ''La incidència està oberta i hi estan treballant'', li contesten. De fet, ahir al matí, l'operadora va comunicar-li a l'alcalde que els hi constava que el problema estava solucionat. Res més lluny de la realitat, la cobertura encara no ha tornat. Les tempestes d'aquests dies també han provocat que hi hagi feina a molts llocs i diuen que ''ja ho arreglaran''. El Leslie no hi té res a veure

Podria semblar que el Leslie fos el principal culpable d'aquesta manca de cobertura, però aquests problemes no són nous a Molló. Coma ha comptat entre set i vuit episodis de talls de cobertura que han durant unes 12, 24 o 48 hores des del passat 9 de juliol, coincidint amb la Festa del Roser de Molló. ''La durada d'aquest tall ja és un rècord'', ha comentat. La problemàtica principal per l'alcalde és la manca d'informació per part de la companyia, que no diu quan s'arreglarà la incidència. ''Si ens diguessin que ha de durar 15 dies, la gent s'empiparia però ho entendria perquè ja sabríem la durada del problema'', ha exposat. Per Coma, dir que la incidència està oberta ''és com no dir res''.


Les causes d'aquests talls continuats de cobertura tampoc són massa clares. L'antena que dóna servei al terme municipal de Molló es la de Sant Antoni de Camprodon; per tant, sembla estrany que només Molló es quedi sense cobertura i la resta de pobles de la vall no tinguin cap problema. ''Som un poble elevat i no estem tapats per cap muntanya'', ha apuntat. De fet, només de sortir al primer revolt de la carretera amb Camprodon, la cobertura en 4G ja hi arriba. ''Quedem a les fosques'', ha assegurat.

La falta de cobertura provoca molts perjudicis a la població. Els locals o restaurants que cobren amb targeta de crèdit i funcionen amb la Wi-fi de Movistar no poden fer-ho. A més, aquests dies de temporal no podien contactar amb la brigada municipal i se'ls hi havia de comunicar les incidències en persona. ''El noi passa per l'Ajuntament al migdia i allà li deixàvem les notes'', ha explicat. Per sort, el dilluns al matí quan es va produir l'esllavissada a la C-38 entre Molló i Camprodon, un veí que tenia Vodafone va poder trucar al 112; sinó ves a saber què hauria passat.

 

Participació