​El Consell Comarcal pressiona l'ACA per netejar les lleres dels rius

Demanen una autorització global per a tota la comarca i agilitzar els tràmits per aconseguir permisos de manteniment

Troncs acumulats en un canal a tocar del Ter
Troncs acumulats en un canal a tocar del Ter | Arnau Urgell
Redacció
16 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 12:44h
El Consell Comarcal del Ripollès ha demanat a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) un permís especial per netejar les lleres dels rius de la comarca després del temporal d'aquest dilluns. Segons ha anunciat el president de l'ens comarcal, Joan Manso, les administracions locals tenen "moltes dificultats per aconseguir les autoritzacions" per netejar les lleres dels rius. Per aquest motiu demanen una especial comprensió i que atorguin una "autorització global" que arribi de forma urgent.

Segons Manso, aquest és un pas necessari per tornar "a la normalitat", després de l'acumulació d'arbres en diversos ponts en els municipis de la comarca per culpa de les riuades provocades pel temporal.

El Ripollès encara pateix les conseqüències del temporal que va afectar la comarca durant la matinada d'aquest dilluns. Des del Consell Comarcal han alertat que un dels primers passos per recuperar "la normalitat" al territori és netejar les lleres dels rius, ja que moltes d'elles estan plenes d'arbres tombats i vegetació arrossegada per les riuades. Així ho ha afirmat el president de l'ens, Joan Manso, que també ha aprofitat per demanar a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que concedeixi "una autorització global" de neteja a tota la comarca, en comptes que cada municipi hagi de fer aquests tràmits de forma independent.

A banda de la petició d'aquesta autorització especial pel temporal, des del Consell Comarcal del Ripollès han aprofitat per demanar més comprensió a l'ACA a l'hora de concedir els permisos necessaris per mantenir les lleres dels rius. Manso ha detallat que els ajuntaments tenen "moltes dificultats" per poder tramitar les autoritzacions corresponents i que, a més, el finançament sempre prové de les administracions locals.

De tota manera, el president de l'ens supramunicipal ja ha avançat que "ni els ajuntaments, ni el Consell Comarcal tenim capacitat econòmica per portar a terme de forma exclusiva la neteja" que ha d'afrontar el territori després del temporal. Per aquest motiu també demanen que l'ACA s'impliqui en el finançament d'aquesta operació.