Ribes, Molló i Sant Joan s'enduen la pitjor part de la visita del Leslie

Ripoll, Setcases i Campdevànol també van patir alguns desperfectes. Les lleres dels rius, els ponts, els camins rurals i alguns habitatges són els llocs més afectats

El moment en què l'aigua va inundar el pont d'entrada a Ribes de Freser
El moment en què l'aigua va inundar el pont d'entrada a Ribes de Freser | Pau García
Isaac Muntadas
16 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 21:39h
Si hi ha una població del Ripollès que va patir els efectes de l'huracà Leslie aquest dilluns, aquesta és Ribes de Freser. El president del Consell Comarcal, Joan Manso, ha explicat que un municipi com Ribes en què el nucli urbà queda ''molt encaixat'' i el riu hi passa bell mig, és més fàcil que s'hi produeixi un desbordament d'aquestes característiques. La causa de la forta inundació al municipi ribetà va ser el taponament del pont d'entrada al municipi, que va provocar que l'aigua hi passés per sobre. Això va obligar a tallar la circulació immediatament en aquella via i a deixar un pas alternatiu per la collada de Toses.

Ara bé, la pitjor part se l'han endut els edificis del costat del riu i, més concretament, aquells baixos que són adjacents a la confluència entre el riu Rigat i el Freser. El magatzem de la botiga de queviures de Cal Tori va quedar totalment inundat per l'aigua després de rebentar una porta. Allà s'hi va acumular més d'un metre i mig d'aigua i va danyar una gran part dels productes que s'hi guardaven i va destrossar un diposit de gasoil. Cal Tori està situat al carrer Sant Quintí -l'artèria principal del municipi per dirigir-se cap a Puigcerdà a través de la collada-, el qual va ser el més perjudicat per les inundacions. Els Bombers no van parar de treure aigua durant tot el dia d'aquell punt. Un supermercat d'aquell carrer i l'oficina de Correus del municipi també van patir l'ira de l'aigua.

Manso també ha explicat que els efectes del Leslie van afectar alguns edificis públics. En el cas de Ribes, l'equipament més perjudicat va ser el teatre municipal. L'aigua va anegar el soterrani de l'edifici i va malmetre una exposició de fotografies que formava part del festival Gollut de cinema i que va aparèixer surant. La instal·lació elèctrica d'una part del soterrani on s'hi fa cant coral i on hi tenen la sala algunes entitats del poble també se n'ha anat a norris. L'equip de música que hi havia al terra també va quedar malmès.