NOU VÍDEO La temeritat del bus que va desafiar el desbordament del Ter

L'empresa que ofereix el servei argumenta que "només podia avançar" perquè la carretera no estava tallada

L'autocar, endinsant-se a la carretera plena d'aigua
L'autocar, endinsant-se a la carretera plena d'aigua
Redacció
16 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:37h

Les restes de l'huracà Leslie han causat estralls arreu del Ripollès. Una de les imatges d'aquest dilluns, que s'han fet virals i han generat una gran polèmica, ha estat el vídeo enregistrat des de l’interior d’un autocar de l’empresa Teisa, on el conductor ha desafiat el desbordament del Ter a la Vall de Camprodon, d’una manera, com a mínim, temerària. 

L’autobús enfila la carretera entre Vilallonga i Setcases, amb la carretera plena d’aigua. En algun punt, també hi ha molts rocs i fins i tot el nivell de l’aigua del riu sobresurt el de la carretera.

En comentaris posteriors a les xarxes socials, on els usuaris s'han mostrat molt dividits, s'arribava a defensar el conductor, ja que argumentaven que l'autobús es podia haver trobat al mig de la carretera plena d'aigua, en un lloc on és molt complicat girar.

L'empresa que gestiona el servei també argumenta des d'aquest punt de vista i diu que la carretera no estava "ni tallada" ni hi havia cap senyalització "que fes preveure que era intransitable". A més, destaca que un autocar de 12 metres, que pesa més de 10 tones, només li queda "avançar" quan es troba en una situació així en una carretera de "vuit metres d'amplada". "Mai s'hauria d'haver produït una situació així, ja que la carretera hauria d'haver estat tallada", sentencia la companyia.

Ara, un nou vídeo enregistrat per passatgers de cotxes que van parar a la carretera per les males condicions mostren el contrari: l'autobús es va ficar al tram perillós dela carretera quan el nivell de riu ja sobrepassava l'asfalt i podia haver-se aturat tranquil·lament. En comptes d'això, va continuar sense saber què trobaria. 

.