​VÍDEO Un autocar desafia el desbordament del Ter a la Vall de Camprodon

Imprudència flagrant d’un conductor al Ripollès

Redacció
15 d'octubre del 2018
Actualitzat el 16 d'octubre a les 11:37h
.
Les restes de l'huracà Leslie han causat estralls arreu del Ripollès. L'arribada de pluges torrencials durant aquesta matinada han provocat el desbordament de rius i el tall de múltiples carreteres arreu de la comarca. 

La imatge d'aquest temporal és, sens dubte, el desbordament del riu Freser al seu pas per Ribes de Freser -han caigut 116.4 litres per metre quadrat entre ahir i avui- que ha provocat el tall de la N-260 i a donar pas alternatiu per la collada de Toses. També hi ha circulació amb retencions a la N-260, a Sant Joan de les Abadesses, on s'ha vist com alguns cotxes han estat engolits per l'aigua del riu Ter, que, segons l'Agència Catalana de l'Aigua, al seu pas per Ripoll, ja té un cabal de 300 metres cúbics per segon i va en augment. 

D'altra banda, la carretera C-38 entre Molló i Camprodon s'ha hagut de tallar per culpa d'una esllavissada de terra. Segons l'alcalde, Josep Coma, han trucat al 112 i, després de tres hores, encara no s'havia presentat ningú. Per això han obert la carretera des del propi Ajuntament.

Una de les imatges del dia ha estat el vídeo enregistrat des de l’interior d’un autocar de l’empresa Teisa, on el conductor ha desafiat el desbordament del Ter a la Vall de Camprodon, d’una manera totalment inconscient. 

L’autobús enfila la carretera entre Vilallonga i Setcases, amb la carretera plena d’aigua. En algun punt, també hi ha molts rocs i fins i tot el nivell de l’aigua del riu sobresurt el de la carretera.

L'empresa que gestiona el servei argumenta que la carretera no estava "ni tallada" ni hi havia cap senyalització "que fes preveure que era intransitable". A més, destaca que un autocar de 12 metres, que pesa més de 10 tones, només li queda "avançar" quan es troba en una situació així en una carretera de "vuit metres d'amplada". "Mai s'hauria d'haver produït una situació així, ja que la carretera hauria d'haver estat tallada", sentencia la companyia.