​Un veí de Campdevànol mata la seva exdona a trets i atropella la filla a Sant Joan les Fonts

L'autor de l'assassinat ha estat localitzat sense vida a Montagut

La dona ha estat assassinada en ple carrer
La dona ha estat assassinada en ple carrer | ACN
Redacció
06 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 18:39h
Els Mossos d'Esquadra busquen un home que ha matat la seva exparella a trets al mig del carrer a Sant Joan les Fonts (la Garrotxa) i que posteriorment ha atropellat una de les seves filles, que ha resultat ferida greu i ha estat evacuada a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Els fets han tingut lloc cap a un quart de quatre de la tarda a l'avinguda Cisteller, just davant del poliesportiu d'aquest municipi, i la policia ha activat un dispositiu per detenir l'autor dels fets, que ha fugit. Poc després, ha estat localitzat sense vida al municipi veí de Montagut on s'ha suïcidat. Es tracta d’un home de 53 anys i veí de Campdevànol (el Ripollès). La dona assassinada tenia 48 anys.  

Un mecànic ha intentat socórrer les víctimes

Els fets han passat passades les quatre de la tarda, quan la mare i les dues filles estaven caminant i han vist l'home, que anava en cotxe. En veure'l, les filles han fugit corrents però la mare ha ensopegat i no ha pogut marxar. Segons diversos testimonis, aleshores el presumpte homicida li ha disparat més d'un tret amb una escopeta.

Mentre l'estava disparant, un mecànic que passava per allà amb el cotxe ha atropellat l'autor dels trets per ajudar la mare i ha anat a socórrer-la, tot i que ja no ha pogut fer res per la seva vida. Tot seguit, l'home ha apuntat el mecànic amb l'escopeta des de sota el cotxe, però l'arma li ha fallat. 

Després, el presumpte homicida ha agafat el seu cotxe i ha atropellat una de les dues filles, la de 25 anys, que ha quedat ferida greu. Segons els veïns, la parella s'havia separat feia poc. Els fets han passat a uns 10 minuts a peu del domicili familiar, que es troba al barri de les 40 cases. 

Fins al lloc s'han desplaçat dues ambulàncies i un suport psicològic del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir els fets.

Fira anul·lada i concentració de rebuig

Sant Joan les Fonts celebrava aquest cap de setmana la Fira de la Bruixeria. Tan bon punt s'ha conegut l'assassinat, l'organització ha decidit suspendre-la i l'Ajuntament ha decretat tres dies de dol oficial. A més, s'ha organitzat una concentració per aquest vespre (19.00) en suport a la família afectada per aquest cas de violència masclista.