Municipis

Quant ha cobrat el teu alcalde l'any 2017?

“El Mundo” ofereix un cercador interactiu amb totes les dades de les assignacions públiques municipals

| 05/10/2018 a les 14:35h
Arxivat a: Política, Barcelona, Reus, sou, alcalde, càrrecs electes
Les alcaldies de Barcelona i de Reus són les que tenen assignada una atribució de sou més elevada de Catalunya, segons les dades del portal de transparència del consistori de la capital catalana i les que ha fet públiques aquest dijous el Ministeri de Política Territorial.

Després de les alcaldies de Barcelona i de Reus, la tercera més ben dotada és la de Cornellà Llobregat, on l'alcalde, el socialista Antonio Balmón, que té dedicació exclusiva, cobra 71.604 euros bruts anuals.


I el vostre alcalde? Quant ha cobrat durant l’any 2017? Si ho voleu conèixer podeu accedir al cercador que ofereix el diari El Mundo en aquest enllaç.  Es pot buscar directament per municipi o utilitzar els filtres per demarcació o dedicació. 

A tall d'exemple, apuntar que l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, cobra 26.938 euros per una dedicació exclusiva. Per contra, el batlle de Ripoll, Jordi Munell, no percep ni un sol euro, ja que també és diputat i ja cobra per aquesta tasca. Si observem algun poble més petit, a Vallfogona de Ripollès, l'alcaldessa M. Carme Freixa cobra 4.684 euros per una dedicació parcial.

El rànquing

Segueixen a Cornellà els alcaldes de Terrassa, Lleida i Tarragona, els socialistes Alfredo Vega, Fèlix Larrosa i Josep Fèlix Ballesteros, que segons el llistat fet públic pel Ministeri de Política Territorial, reben una atribució bruta anual de 71.443, 70.092 i 69.040 euros respectivament. Els tres tenen dedicació exclusiva. 

L'alcaldessa de Girona i diputada al Parlament de Junts per Catalunya, Marta Madrenas, se situa per darrere amb una retribució bruta anual de 68.498 euros per la tasca que duu a terme al capdavant del consistori gironí, també amb dedicació exclusiva.

A Salou, en canvi, l'alcalde, l'independent Pere Granados, té una dedicació parcial, per la qual rep una retribució bruta anual de 52.250 euros. Granados està per sobre del que es paga en diversos municipis per la dedicació exclusiva de la persona que ocupa l'alcaldia. En són exemples Cambrils, amb 51.300 euros, Sant Just Desvern, amb 50.553, o Montcada i Reixac, amb 50.000.

En alguns municipis les quantitats destinades a les alcaldes es divideixen entre la retribució i les assistències i altres percepcions. És el cas de Santa Margarida de Montbui, on el socialista Teo Romero cobra 15.335 euros pel primer concepte i 27.122 pel segon, és a dir, 42.457 euros bruts anuals.

A Sant Andreu de la Barca, en canvi, el socialista Enric Llorca no té cap mena de dedicació a l'Ajuntament, i no té una atribució designada. En canvi, pel segon concepte, les assistències i altres percepcions, rep 36.280 euros anuals.

Com l'alcalde de Sant Andreu n'hi ha 91 més arreu de Catalunya. El que rep una quantitat menor és el de Rialp, el convergent Gerard Sabarich, que segons la informació que consta al Ministeri cobra 120 euros per assistències i altres percepcions. Sabarich també és vicepresident tercer de la Diputació de Lleida i vicepresident del Patronat de Turisme.

Pel que fa a la resta de municipis on l'alcalde no cobra res, n'hi ha 26 a la demarcació de Barcelona, 14 a la de Girona, 42 a la de Lleida i 20 a la de Tarragona.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
L'Ajuntament de Ribes ha fet actuacions de senyalització, neteja i també aarreglarà el pont de la Coma
L'Ajuntament de Ribes ha fet actuacions de senyalització, neteja i també aarreglarà el pont de la Coma | Ajuntament de Ribes
El consistori ha netejat diversos camins, ha restaurat algunes senyalitzacions i actuarà en el pont de la Coma
Els municipis reclamen un pla d'inversions ambiciós
Els municipis reclamen un pla d'inversions ambiciós | Adrià Costa
Arnau Urgell
Amb la supressió de l'antic PUOSC, s'han aturat bona part dels nous equipaments i infraestructures