Jana Soler, nova alcaldessa infantil de Ripoll

Per sisè any consecutiu, una nena ostentarà l'alcaldia del consistori infantil de Ripoll

La composició del Consistori Infantil de Ripoll pel curs 2018-2019
La composició del Consistori Infantil de Ripoll pel curs 2018-2019 | Ajuntament de Ripoll
Redacció
05 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:25h
Jana Soler, de l'escola Salesiana, va ser escollida com la nova alcaldessa del Consistori Infantil de Ripoll en el ple que es va celebrar el passat dilluns a la tarda. Per sisè any consecutiu, una nena ostentarà aquest càrrec -només en una ocasió, en la primera edició del consistori, va haver-hi un alcalde infantil-. La formació del setè Consistori Infantil de Ripoll es va fer a la sala de plens Eudald Pradell i va comptar amb la presència de nens de sisè curs de les escoles de la vila per donar suport als seus companys. Aquests nens anaven acompanyats dels seus pares, mestres i familiars, els representants del consistori infantil del curs 2017-2018 que deixaven els seus càrrecs, l'alcalde Jordi Munell i alguns regidors de l'equip de govern.

Munell va ser l'encarregat d'encetar el ple dirigint unes paraules d'agraïment al consistori sortint i encoratjant als nous representants infantils a viure aquesta experiència com un repte d'aprenentatge i amb la responsabilitat que suposa representar el col·lectiu infantil de la vila. Tot seguit, l'alcaldessa infantil de Ripoll sortint, Silvia Freixa, va expressar el seu reconeixement cap al seu equip i va animar els nens i nenes a treballar intensament, ja que un any passa molt de pressa.

Després de les paraules de Freixa, cadascun dels infants es va presentar, va defensar la seva candidatura, va exposar la proposta que li agradaria executar aquest any i, com a novetat, es va proposar un objectiu a treballar durant aquest mandat, que també es va poder votar. Seguidament, es va passar a les votacions -on hi voten només els infants- en què s'han de votar a dos representants tal i com recull el reglament del propi consistori infantil. L'assignació de les diverses regidories així com la figura del secretari,es va portar a sorteig entre els altres candidats.

El consistori infantil està format per nou nens de cinc escoles del municipi; dos per cadascuna excepte el Ramon Suriñach, que només hi aporta un representant. De l'escola Salesiana, hi ha Jana Soler (alcaldessa i regidora de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa) i Berta Cortés (regidora de Barris, Neteja Viària i Medi Ambient); de l'escola Vedruna hi han entrat Oriol Amaro (regidor de Turisme i Joventut) i Abril Lorenzo (Secretaria i regidora de Benestar i Família, Gent Gran i Esports); de l'escola Tomàs Raguer hi participen Martina Salamó (regidora de Comerç, Fires i Mercats) i Valeria Pierri (regidora de Cultura, Tradicions i Festes); de l'escola Joan Maragall hi ha Adrià Boixassa (regidor d'Ensenyament i Coneixement) i Marc Sobirana (regidor de Serveis Econòmics i Promoció Econòmica) i, finalment, l'escola Ramon Suriñach hi està representada a través de Yousra Ahazrir (regidora de Seguretat Ciutadana, Convivència i Participació).

Tal i com ja s'ha fet en els quatre exercicis anteriors, el consistori infantil disposarà d'un pressupost de 5.000 euros, que haurà distribuir d'acord a les propostes i accions que aprovi el plenari i/o la junta setmanal del dilluns.
 

Jana Soler serà la nova alcaldessa infantil de Ripoll Foto: Ajuntament de Ripoll