Ripoll presenta el Carnet Jove +18 amb la novetat de la incorporació de les botigues

Ripoll presenta el Carnet Jove +18 amb la novetat de la incorporació de les botigues

Amb el Carnet Jove +18 es podran tenir entrades gratuïtes per una sèrie d'activitats de Ripoll
Amb el Carnet Jove +18 es podran tenir entrades gratuïtes per una sèrie d'activitats de Ripoll | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
03 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:51h
L'alcalde Jordi Munell va inaugurar dilluns la plaça de l'1 d'octubre acompanyat de nens i nenes de la vila. ''El futur del nostre país'', va assegurar. Casualitat o no, el primer acte que s'ha fet en aquest espai després de la inauguració va ser la presentació del Carnet Jove +18, que va dirigit als joves del municipi. En aquest cas, a adolescents que ja són més present que futur. Enguany, la gran novetat d'aquest carnet és que incorpora a més d'una quinzena de botigues del municipi, les quals oferiran descomptes per comprar-hi.

La creació d'aquest carnet jove es va produir arran de l'entrada en vigor l'any 2017 d'una ordenança per tal d'incentivar la implicació i la participació dels joves a les activitats de la vila, així com també per apropar-los a les entitats de Ripoll. El Carnet Jove +18 permet a tots aquells joves que facin els 18 anys durant l'any en curs, gaudir d'una sèrie d'avantatges. Amb l'afegitó de les botigues dins de l'oferta del carnet, aquest any s'ha anat una mica més tarda alhora de treure'l. Per aquest motiu, segons expliquen la regidora de Joventut, Laura Moreno, i la tècnica d'aquesta àrea, Anna Viñas, enguany es podran beneficiar d'aquest carnet tots els joves que han fet els 18 anys aquest 2018 i s'hi incorporaran els de l'any 2019.

A diferència de l'any passat, en què els joves havien de venir al Casal de Joves El Galliner per poder fer-se el Carnet Jove +18, enguany el rebran a casa a través de correu postal a partir d'aquesta setmana i la que ve. A banda del carnet, els joves també rebran el full amb els vals de tots els descomptes que tenen pel què queda de l'any 2018 i el 2019.
 

El Carnet Jove +18 i els vals de descompte Foto: Ajuntament de Ripoll


Entrades gratuïtes i descomptes

Enguany, els joves tindran una entrada gratuïta per la Ruta Hippie 2019 ''que és bastant potent perquè al jovent els hi agrada la festa''; dues entrades per veure teatre al Teatre Comtal i dues més per veure-hi cinema -n'hi ha una de cada pels mesos de gener a juny del 2019 i una altra, pels mesos de juliol a desembre-; també hi ha una entrada pel Festival de Música Antiga dels Pirineus 2019 (FeMAP) i dues més pel Festival Internacional de Música de Ripoll; a més, hi ha una entrada pel Circuit Folk 2019 i una entrada trimestral a la piscina municipal de Ripoll.

Per utilitzar aquests vals caldrà presentar obligatòriament el Carnet Ripoll Jove +18 acompanyat del DNI. En canvi, només presentant el carnet els joves tenen l'entrada gratuïta al museu Etnogràfic de Ripoll i al centre d'interpretació del Monestir, poden fer totes les activitats que vulguin al Casal de Joves El Galliner, un 50% de descompte al cineclub i poden gaudir d'una sèrie de descomptes a certes botigues de Ripoll.

Novetat amb la incorporació de les botigues

Aquest any, entre els avantatges que suposarà tenir el Carnet Jove +18, els joves podran gaudir de descomptes del 5, 10 i 15% o en productes determinats en fins a 16 establiments comercials de Ripoll. ''Volem fer una sinergia amb el jove perquè conegui tots els productes que pot comprar a Ripoll'', ha exposat Moreno. L'objectiu del consistori és seguir ampliant aquest número de comerços durant els pròxims anys. Totes les botigues que s'han adherit a aquesta iniciativa tindran un distintiu col·locat a l'aparador perquè els joves els puguin reconèixer.

Com que s'espera que les botigues siguin dinàmiques i puguin afegir o modificar els descomptes que ofereixen, a la pàgina web de l'Ajuntament de Ripoll -a la secció de Joventut- hi ha un apartat on es poden veure els comerços que hi col·laboren i quins descomptes ofereixen. A més, allà també hi ha un apartat perquè aquell establiment que encara no s'hagi unit a la iniciativa, pugui fer-ho.
 

La incorporació de les botigues és la gran novetat d'enguany del Carnet Jove +18 Foto: Isaac Muntadas