El futur tècnic de turisme de Sant Joan reobre el debat sobre el projecte Terra de Comtes i Abats

El PDeCAT va posar en dubte el bon funcionament del projecte perquè creu que no aporta beneficis a la vila

Isaac Muntadas
02 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:21h
El projecte Terra de Comtes i Abats, segons Formatgé, no aporta beneficis al consistori
El projecte Terra de Comtes i Abats, segons Formatgé, no aporta beneficis al consistori | Terra de Comtes
L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses podrà disposar d'una nova plaça de treball a cobrir per un tècnic/a de turisme. El consistori santjoaní ho va aprovar en el darrer ple per unanimitat. L'alcalde de la vila, Ramon Roqué (MES), va explicar que, després d'estar uns quants anys sense poder fer una modificació de la plantilla degut a la llei estatal, ara aquesta mateixa legislació obliga a l'Ajuntament a regularitzar tota la plantilla abans de l'any 2021. La traducció d'aquesta mesura és que totes les persones vinculades al consistori que tenien un contracte laboral indefinit podran passar, previ pas d'un concurs públic corresponent, a un lloc estable dins de l'administració.

En el cas de l'oficina de turisme de Sant Joan, en aquests moments hi treballen tres persones: una administrativa i dues auxiliars administratives. La resolució del ple va permetre suprimir una plaça de personal laboral d'auxiliar administratiu/va un cop s'hagi cobert aquesta plaça per un tècnic/a en turisme i s'obri una convocatòria lliure per contractar a un altra tècnic/a de turisme. Roqué va exposar que la plantilla del consistori ha de tenir un punt de qualificació més alta. En aquest sentit, el portaveu d'ERC, Sergi Albrich, va dir que augmentar la qualificació de tècnic al nivell d'auxiliar administratiu era ''bo'' perquè ''dignifica la feina'', però va demanar a l'alcalde que també s'hauria de fer en l'àmbit de Joventut, referint-se a la plaça de tècnica administrativa del Palmàs. Roqué va contestar-li que gràcies a la legislació això ja estava previst que es fes en els propers mesos.
 

La regidora del PDeCAT, Concepció Formatgé, va demanar per l'estat actual del projecte Terra de Comtes i Abats Foto: Isaac Muntadas


El PDeCAT pregunta per Terra de Comtes i Abats

Aprofitant la contractació d'una tècnica de turisme, la portaveu del PDeCAT, Concepció Formatgé va demanar que aquesta persona pugui dinamitzar el projecte Terra de Comtes i Abats. La regidora va aprofitar per preguntar en quin punt està aquest projecte turístic i si la concessió al Grup Transversal es va acabar i quan. Roqué va exposar que l'endarreriment del Feder comarcal per la promoció del turisme ha provocat que els dos ajuntaments que capitalitzen el projecte -Ripoll i Sant Joan- hagin decidit prescindir d'aquesta empresa ''més professional i especialitzada'' per passar-lo a gestionar directament. ''Bàsicament perquè havíem adquirit els coneixements d'aquesta empresa'', va argumentar.

L'alcalde santjoaní va explicar que el Grup Transversal ja no participa en el projecte des dels darrers dos anys i que, en els dos o tres últims anys que sí ho va fer, va anar reduint la seva implicació progressivament. Roqué va assegurar que des de la seva posició d'alcalde de Sant Joan sempre ha defensat ''la comarcalitat'' i la unió de les polítiques perquè creia que el projecte Terra de Comtes i Abats era ''innovador i útil'' per tota la comarca, però és cert que ''al Ripollès tenim dues valls molt marcades que tenen les seves pròpies dinàmiques i s'han de respectar''. Roqué va assenyalar que el projecte ara el gestionen només Ripoll i Sant Joan i compten amb una tècnica ubicada a l'oficina de turisme de Ripoll que centralitza el projecte de paquets turístics que es comercialitzen.

La regidora del PDeCAT també va demanar com es repartien els ingressos del projecte. Roqué va detallar-li que els ingressos que s'obtenen del projecte van a parar a una bossa comuna a l'Agència Ripollès Desenvolupament i; tot seguit, cada mes es passen comptes amb cadascun dels consistoris per reportar-los la part que els hi correspon. Sobre els beneficis obtinguts per la venda de productes propis, l'alcalde va dir que s'utilitzaven per fer la ''poca'' promoció del projecte entre Ripoll i Sant Joan. Abans, amb l'empresa Grup Transversal al capdavant s'invertien més diners en promoció, ''ara hi invertim menys diners però el recorregut de la marca és molt més petit també''. Formatgé va qüestionar que aquest projecte suposés una despesa per l'Ajuntament i tingués un ingrés ''zero''.

La regidora demòcrata també va qüestionar que la informació sobre el projecte no arribava a les escoles. ''El 95% del mailing enviat era no obert a les escoles'', va afegir-hi Albrich. Formatgé també va assegurar que no havia entès com mai no es va poder lligar un paquet turístic amb l'alberg. L'alcalde li va respondre que sí que hi col·laborava. ''Perquè no es visualitzi, no vol dir que no hi sigui'', va apuntar. Per concloure el debat, el regidor d'ERC va demanar-li si podien accedir a la memòria del projecte i Roqué va dir-li que no hi havia cap problema.
 

Ramon Roqué (MES) ha explicat que l'Ajuntament tindrà un nou tècnic de turisme Foto: Isaac Muntadas