Jordi Munell optarà a la reelecció a les municipals de l'any vinent

Els militants del PDeCAT ho van decidir ahir en una reunió de l'assemblea local amb la presència del president del partit, David Bonvehí

L'actual alcalde de Ripoll, Jordi Munell (PDeCAT) optarà a la reelecció
L'actual alcalde de Ripoll, Jordi Munell (PDeCAT) optarà a la reelecció | PDeCAT Ripoll
Isaac Muntadas
28 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:09h
Era un secret a veus i des d'ahir a la nit ja és oficial. Jordi Munell (PDeCAT) optarà a la reelecció com a alcalde de Ripoll. L'actual batlle de la capital va ser escollit per la militància del PDeCAT de Ripoll en l'assemblea local que es va celebrar ahir a la nit a la seu del partit de la vila amb la presència del president de la formació catalanista, David Bonvehí. Munell, de 52 anys, optarà al seu tercer mandat consecutiu i serà cap de llista per quarta vegada durant la seva etapa política. La incògnita serà saber si es presentarà sota les sigles del PDeCAT o sota el paraigües de la Crida Nacional per la República, el partit polític impulsat per Carles Puigdemont i el president de la Generalitat, Quim Torra.

L'actual batlle ripollès ha entomat el repte sense pensar-s'ho després d'haver obtingut un suport total de tots els militants del PDeCAT de Ripoll. La il·lusió i la força seran els dos millors aliats de Munell de cara a les eleccions municipals del proper 26 de maig de l'any 2019. Cal recordar que l'actual alcalde de Ripoll va començar a militar a la Joventut Nacionalista de Catalunya i a Convergència Democràtica de Catalunya l'any 1986 i és regidor del consistori des de l'any 1991. Des de llavors ha alternat el govern amb l'oposició, però no va aconseguir l'alcaldia fins al cap de vint anys a l'Ajuntament. Llavors, va succeir en el càrrec a la actual consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, que va ser alcaldessa entre el 2003 i el 2011.

En els comicis de l'any 2015, Munell va obtenir una victòria incontestable a la capital del ripollès amb 2.561 vots (51,91%) i una majoria absoluta que li va atorgar 11 regidors dels 17 possibles. A més, aquell any també va ser escollit diputat per Girona a les eleccions del Parlament de Catalunya per la llista de Junts pel Sí. En els passats comicis del 21 de desembre de l'any passat, Munell va tornar a ser escollit com a diputat per Junts per Catalunya. L'alcalde ripollès també va ser un dels 70 diputats que va votar la proclamació de la independència del passat 27 d'octubre.