L'Ajuntament de Ripoll retira un eixam d'unes mil abelles de la plaça de la Sardana

La presència d'aquests insectes va obligar a tancar el parc de la plaça durant tot el dimecres

Unes mil abelles es van concentrar en un arbre de la plaça de la Sardana de Ripoll
Unes mil abelles es van concentrar en un arbre de la plaça de la Sardana de Ripoll | Ajuntament de Ripoll
Isaac Muntadas
20 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:02h
Els veïns de la plaça de la Sardana de Ripoll s'han endut un bon ensurt aquest dimecres quan han sabut que havien tancat l'accés al parc infantil d'aquest espai per la presència d'un eixam d'unes mil abelles autòctones -es pot formar en una o dues hores- en un arbre de la zona. L'Ajuntament va detectar la presència d'aquests insectes cap a 2/4 de 8 del vespre d'aquest passat dimarts i, immediatament, per evitar que algú pogués ser picat per les abelles, la policia local va acordonar la zona i va avisar un tècnic municipal.

Aquest tècnic va trucar un apicultor perquè procedís a la retirada dels animals. L'expert en la matèria va posar una capsa just a la base de l'arbre que contenia una mica de cera d'abelles perquè hi entressin. El problema és que si l'abella reina no hi entrava, la resta no es mourien de l'arbre. Per sort, va acabar-hi entrant i ahir al migdia ja en quedaven molt poques. Per evitar que les abelles tornessin en aquell arbre, es va ruixar el tronc amb un producte que eliminés l'olor deixada per l'abella reina. Ahir al vespre el parc de la plaça de la Sardana es va poder reobrir perquè ja no hi havia cap d'aquests insectes. Les abelles se les va quedar l'apicultor, que podrà aprofitar-les per fer mel.
 

Aquest dimecres al vespre ja s'havia reobert el parc de la plaça després de retirar les abelles Foto: Ajuntament de Ripoll