El Consell Comarcal sol·licita una subvenció per cobrir quatre places de treball per a joves

La sol·licitud s'emmarca dins del programa Garantia Juvenil de Catalunya i permetria als joves fer pràctiques de sis mesos de durada a l'ens comarcal

El Consell Comarcal ha sol·licitat una subvenció per obtenir quatre noves places de treball a l'ens
El Consell Comarcal ha sol·licitat una subvenció per obtenir quatre noves places de treball a l'ens | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
19 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:07h
Com cada any, el Consell Comarcal del Ripollès ha presentat una sol·licitud de subvenció -per valor d'11.000 euros- destinada a incentivar la contractació en pràctiques de joves beneficiaris del programa Garantia Juvenil de Catalunya 2018. La proposta es va detallar en el ple d'aquest dimarts al vespre i, si la subvenció es concedís, se'n podrien beneficiar fins a quatre joves que ocuparien places als departaments d'ensenyament, joventut, secretaria i serveis jurídics i intervenció i serveis econòmics. ''Cada any anem variant les àrees on treballaran els joves en pràctiques en funció de les necessitats de l'ens'', ha explicat el vicepresident quart de la corporació, Josep Coma.

Precisament, Coma ha exposat que, en aquests moments, s'ha obert aquesta convocatòria en el marc del programa Garantia Juvenil perquè les empreses i administracions públiques puguin sol·licitar aquestes subvencions per contractar temporalment a joves que posseeixin una titulació superior. Com s'ha comentat anteriorment, el Consell Comarcal ha sol·licitat quatre places.
 

Josep Coma (CiU) ha fet un prec a les administracions superiors perquè permetin noves contractacions Foto: Isaac Muntadas


Feina per només sis mesos

El conseller de l'equip de govern ha explicat que, a causa de la crisi econòmica i de la legislació vigent, hi ha una restricció important alhora de crear noves places dins de l'administració pública i pràcticament no es pot contractar a ningú a no ser que siguin places que s'hagin de cobrir per una urgència o per una jubilació. Per tant, aquests joves coneixen amb antelació que ''malauradament'' treballaran a l'ens comarcal per un període de pràctiques limitat a només sis mesos i ho tindran gairebé impossible per seguir treballant al Consell o a l'administració pública.

Per aquest motiu, Coma ha fet un prec a les institucions superiors com són la Generalitat de Catalunya i el Congrés dels Diputats que ''són administracions que estan bé econòmicament perquè compleixen tots els criteris d'estabilitat econòmica i de la regla de despesa'', a què aixequin aquestes restriccions de contractació de personal. El conseller de CiU ha recordat que la majoria d'administracions locals compleixen amb els deures econòmics imposats des de les altes esferes i necessiten poder disposar de més recursos humans, que fan molta falta en aquests ens i ja fa massa anys que l'aixeta està tallada.

Coma ha revelat que a la comarca hi ha molta oferta de feina en què es requereix tenir una titulació superior -places de tècnic mig i superior- que no està coberta. Que aquestes places estiguin restringides des de les administracions superiors, provoca que aquests joves que han anat a estudiar a fora a la universitat no tornin al Ripollès, ja que trobar un lloc de treball qualificat és relativament complicat.

Ajudar als pobles petits

El portaveu d'ERC, Roger Bosch, s'ha sumat a aquesta iniciativa i ha valorat positivament qualsevol acció que impliqui que els joves puguin trobar feina a la comarca. ''És una de les comarques que es considera de les deprimides de Catalunya i això ajuda a què deixi de ser així'', ha subratllat. Com a suggeriment, Bosch ha demanat que si s'atorguen aquestes quatre places, aquests treballadors dediquin una gran part de la seva jornada laboral -sinó pot ser al 100%- a treballar pels pobles més petits del Ripollès. ''Aquests municipis estan mancats de serveis tècnics i serviria per potenciar tasques del dia a dia que ara no es poden fer per falta de personal'', ha apuntat.

El president en funcions de l'ens, Eudald Picas (CiU), que avui substituïa a Joan Manso, s'ha anotat el suggeriment i l'ha qualificat de positiu. Picas, que és alcalde de Gombrèn, creu que un municipi tan petit com el seu es podria beneficiar d'aquesta idea. Coma també ha trobat encertada la idea; tot i que ha recordat que molts d'aquests joves en pràctiques acaben treballant per aquests Ajuntaments tot i que no s'hi traslladin físicament. ''Redacten memòries i projectes o tramiten expedients comptables de recaptació per aquests municipis'', ha conclòs.
 

Roger Bosch ha demanat que aquests llocs de treball serveixin per ajudar els pobles petits Foto: Isaac Muntadas