L'ANC planteja a les territorials celebrar un gran acte commemoratiu de l'1-O a Barcelona

Alguns sectors mostren els seus dubtes per poder compatibilitzar la cita amb les convocatòries descentralitzades que es preveuen per al mateix dia

Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, en el parlament de la manifestació de la Diada.
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, en el parlament de la manifestació de la Diada. | ACN
Redacció
18 de setembre del 2018
Actualitzat a les 15:21h
El Secretariat Nacional de l'ANC ha enviat a les seves organitzacions territorials un correu electrònic avisant que estan estudiant celebrar un gran acte per commemorar l'1-O a Barcelona durant la tarda del dia que farà un any del referèndum.

Segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat l'ACN, la proposta pretén comptabilitzar els actes descentralitzats que es preparen a molts municipis catalans durant el matí amb aquesta trobada més global centralitzada a la capital de Catalunya. La convocatòria podria comptar també amb el suport d'altres entitats sobiranistes però, a hores d'ara, aquest extrem encara no s'ha concretat.

Amb tot, algunes de les territorials de l'ANC ja han mostrat els seus dubtes sobre la iniciativa de Barcelona, en considerar que dificulten els plans previstos ja en alguns punts de Catalunya per commemorar l'1-O, obrint així el debat intern a l'ANC.