Els Mossos denuncien penalment dos homes per vessar oli a la carretera entre Sant Pau i Camprodon

A causa del vessament es van produir tres accidents de caràcter lleu

La carretera entre Sant Pau de Segúries i Camprodon
La carretera entre Sant Pau de Segúries i Camprodon | verpueblos
Redacció
12 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:29h
El passat dia 6 de setembre, Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona del grup de recerca i documentació (GRD) van denunciar penalment dos homes, de 31 i 49 anys, de nacionalitat espanyola, amb domicilis a Badia del Vallès i Rubi (Vallès Occidental), com a presumptes autors d'un delicte contra la seguretat viària per originar un greu risc per a la circulació en vessar oli a la carretera entre Sant Pau de Segúries i Camprodon. Aquest vessament va provocar tres accidents de caràcter lleu, un d'una furgoneta i dos de ciclistes que havien caigut. Un tercer home també va ser denunciat com a presumpte autor d'una infracció administrativa recollida a la Llei Reguladora de Residus.
 
Els fets es van iniciar pels volts del migdia del passat dia 22 d'agost en un taller mecànic de Sant Pau de Segúries. Els dos homes denunciats van anar amb la furgoneta a buscar ferralla en aquest establiment. El propietari els hi va facilitar diversa ferralla, entre la qual hi havia dos bidons d'oli. Poca estona després, els agents dels Mossos d'Esquadra van ser informats pel Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència que, en el tram de 10 quilòmetres entre els municipis de Sant Pau de Segúries i Camprodon (N-260 i C-38), hi havia un vehicle que perdia líquid provocant el vessament d'una gran qualitat d'oli a la carretera. Sens dubte, un líquid molt perillós per la circulació ja que va provocar tres accidents per relliscades.

Per sort, els serveis de manteniment de carreteres van tornar a deixar la via en condicions amb relativa rapidesa. Mentre es procedia a la neteja de la carretera, els Mossos van esbrinar que l'oli procedia d'un taller mecànic de Sant Pau de Segúries. Els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial de Girona es van personar al taller per identificar el seu responsable i li van aixecar una acta per la mala gestió de residus que va ser tramesa a l'Agència de Residus de Catalunya. Més tard, els agents van identificar la furgoneta que hauria transportat els bidons d'oli i en van denunciar penalment al conductor i el seu acompanyant com a presumptes autors d'un delicte contra la seguretat viària. Els denunciats, que tenien antecedents, van quedar citats i passaran a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll quan siguin requerits.