ÀUDIO «Volíem esfondrar la Sagrada Família»

Els terroristes del 17-A van confessar davant el jutge que el pla inicial era atacar el temple i també van detallar la gran influència que tenia sobre ells l'imam de Ripoll

Temple Expiatori de la Sagrada Família.
Temple Expiatori de la Sagrada Família. | Adrià Costa
Redacció
06 de setembre del 2018
Actualitzat el 10 de setembre a les 15:10h
La cèl·lula terrorista que va atemptar a Barcelona i Cambrils inicialment volia atacar la Sagrada Família. Així ho van confessar els detinguts pels Mossos d'Esquadra davant el jutge i així es pot escoltar en unes gravacions que ha fet públiques Vozpópuli. Tal com detalla Mohamed Houli Chemlal, l'imam de Ripoll els va rentar el cervell, els amenaçava i, fins i tot, els drogava.

​Houli Chemlal va ser un dels supervivents de l'explosió d'Alcanar i un dels testimonis que més detalls va donar per a la investigació. Es reunien en plena llum del sol. Ningú del poble s'imaginava què s'estava planejant. "Ens vam seure tots en un banc i ens van dir concretament que el que volien era esfondrar la Sagrada Família i que havíem d'estar amb ells. Vaig pensar que no podien parlar seriosament. Qui la podrà esfondrar? I menys uns nois normals com nosaltres", retrata el terrorista en referència a hores abans de l'explosió.