Es produeixen tres accidents a Ripoll en només dos dies

El més espectacular es va produir al carrer Progrés de Ripoll, on un camió va col·lisionar amb un balcó. No es van lamentar ferits en cap dels accidents

El camió que va xocar amb un balcó del carrer Progrés alhora de girar
El camió que va xocar amb un balcó del carrer Progrés alhora de girar | Consell Comarcal del Ripollès
Redacció
05 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:05h
En només dos dies s'han produït tres accidents al terme municipal de Ripoll. Sortosament, en cap d'ells s'han hagut de lamentar víctimes mortals o ferits, però sí danys materials. El darrer d'aquests accidents es va produir aquest dimarts a 3/4 de 8 del matí, quan un camió de grans dimensions va voler incorporar-se del carrer Ter cap al carrer Progrés. En el gir de la cruïlla, el vehicle va topar amb el balcó de l'habitatge més proper provocant-li danys menors. En canvi, el camió no va tenir tanta sort i es va emportar la pitjor part del sinistre. El remolc va patir greus desperfectes que el van deixar totalment malmès. Per sort, la cabina del conductor, al tenir menys alçada que el remolc, va resultar il·lesa.

La policia local va desplaçar-se al llocs dels fets pocs minuts després i va tallar el trànsit a la rotonda de Castelladrall, desviant els cotxes per la carretera Barcelona per evitar retencions. A més, el cos de seguretat municipal va regular el desplaçament de la cabina i el remolc del camió fins a la zona de l'Avellaneda, on es va fer el traspàs de la mercaderia a un altre camió. El trànsit es va poder restablir a les 9 del matí. Curiosament, aquest accident s'ha produït pocs dies després que el consistori ripollès aprovés, amb una àmplia majoria, la modificació puntual número 23 perquè en un futur es pugui construir la variant Est de Ripoll. Precisament, aquesta infraestructura permetria reduir considerablement el trànsit -sobretot el camions- que passa pel centre de la vila i; més concretament, pel carrer Progrés, una via cèntrica en què s'ha de canviar el ferm cada dos per tres pel desgast que pateix.

Dos accidents més

Per altra banda, aquest dilluns cap a 2/4 de 4 de la tarda, un vehicle va sortir de la via a la zona del Centre de tecnificació esportiva de l'Avellaneda (C-26). El conductor es va adormir, però ni ell ni l'altra ocupant del vehicle no van patir danys greus. A la prova d'alcoholèmia, el conductor va marcar negatiu (0.00mg/l.). Com a conseqüència de l'impacte es van produir desperfectes en la tanca de la zona del trial que s'arreglaran en breu. Al lloc dels fets s'hi va desplaçar la policia local, els Bombers, els Mossos d'Esquadra i personal mèdic. El mateix dilluns a les 7 de la tarda també es va produir un accident al quilòmetre 89 de la C-17. Els Mossos d'Esquadra van demanar suport a la Policia local perquè regulés el trànsit fins que van arribar els agents de la policia catalana.