Jordi Gamito, el paleta de Camprodon, fa tercer a l'Ultra Trail del Mont Blanc

La gran cursa d'aquest atleta, ara fincat a Camprodon, també s'ha beneficiat de l'abandó de Kilian Jornet a conseqüència d'una picada d'abella

Jordi Gamito, en èxtasi i somrient, a l'arribada a la meta de l'UTMB 2018.
Jordi Gamito, en èxtasi i somrient, a l'arribada a la meta de l'UTMB 2018. | @iRunFar.com.
03 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:40h
El corredor Jordi Gamito nascut a Platja d'Aro l'any 1981 va fer tercer a l'Ultra Trail del Mont Blanc (UTMB) celebrat aquest dissabte 1r de setembre a Chamonix. Gamito és paleta de professió i ha aconseguit obtenir el podi en part gràcies a la baixa de Kilan Jornet, que ha hagut d'abandonar la cursa per una picada d'abella.

Gamito, treballador autònom del sector de la construcció a Camprodon –havia demanat al seu cap dos mesos per poder entrenar-se als Alps i avui ja és a l'obra– només feia que somriure pocs kilòmetres abans d'arribar a la meta, amb un temps de 21 hores i 57 minuts.

S'havia entestat a arribar-hi pel cap baix en cinquena posició, però la baixa obligada de Kilian Jornet i l'esforça sobrehumà realitzat li van atorgar la merescuda tercera plaça, just darrere del romanès Robert Hajnal, amb 21 hores i 31 minuts, i el gran guanyador, el francès Xavier Thevenard, amb 20 hores i 44 minuts, que l'abastava per tercera vegada en un recorregut de 171 quilòmetres i un desnivell positiu aproximat de 9.400 metres, tot creuant Itàlia, Suïssa i França i muntanyes com l’Aiguille de Bionnassay, Grandes Jorasses, el Dent du Géant o el majestuós Mont Blanc.