VÍDEO La camprodonina Carla Soler apareix a l'espot de l'ANC de la Diada de l'11-S

L'espot de l'ANC apel·la als ciutadans a què ''ningú silenciï la seva veu''

L'Espot promocional de l'ANC per la Diada.
L'Espot promocional de l'ANC per la Diada. | ANC
Isaac Muntadas
24 d'agost del 2018
Actualitzat a les 12:55h


La jove camprodonina Carla Soler apareix a l'espot promocional que ha fet l'Assemblea Nacional Catalana en motiu de la manifestació que se celebrarà a la Diagonal de Barcelona el proper 11 de setembre i que porta per títol: ''Diada per la república catalana''. Soler surt, per primer cop, als 22 segons del vídeo, i hi apareix en un parell d'ocasions més. Cal recordar que, amb només 26 anys, des del passat mes de març la camprodonina és membre del Secretariat Nacional de l'entitat independentista en representació de la regió 9 de Catalunya (Ripollès i Osona). Abans, Soler era la coordinadora de l'ANC a la Vall de Camprodon, un càrrec que va deixar d'ostentar el passat 30 de juny, quan es va votar la nova junta d'aquesta secció local. Soler estava vinculada en aquesta territorial de l'ANC des de l'any 2011, quan va començar a treballar per impulsar-la.
 

Carla Soler (vestida de groc) apareix a l'espot promocional de la Diada Foto: ANC Vall de Camprodon


Un espot molt ''encoratjador''

L'espot realitzat per l'Assemblea Nacional Catalana no arriba al minut i mig de durada; però amb les seves imatges impactants, encoratja a tothom a participar en la propera Diada de l'11-S. El vídeo comença intercalant les cares de persones anònimes que s'aixequen amb imatges de la violència i brutalitat policial que es van produir en diversos col·legis electorals de Catalunya. Els cops de porra i les agressions de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil donen pas a una sèrie de preguntes: ''Després de tot el què hem viscut. On ens trobem? Cap on anem? Cap a on ens porten?'', en referència a la situació política actual i als partits independentistes.

Tot seguit, totes les persones anònimes que apareixen al vídeo criden ben fort, però la seva veu no se sent. ''No permetis que ningú silenciï la teva veu'', és el missatge cabdal per reclamar que s'executi el mandat del referèndum d'autodeterminació del passat 1 d'octubre. ''Perquè ens la vam jugar i vam guanyar'', assegura el narrador mentre es veuen imatges d'aquestes persones votant o participant d'alguna manera en l'1-O. ''Perquè si amb la nostra força vam fer l'1 d'octubre amb la nostra força fem la República Catalana. Depèn de nosaltres que sigui realitat'', diu tot apel·lant a la ciutadania.

La Diada de la República

Enguany la Diada de l'11 de setembre es farà a Barcelona i servirà per reivindicar el ''mandat'' de l'1 d'octubre i exigir als polítics que facin la República Catalana. Els participants en la performance de l'ANC aniran vestits amb una samarreta de color corall inspirada en la brida de l'urna que es va fer servir en aquell referèndum. L'ANC apel·la a la ciutadania a portar la pancarta que desitgi per reivindicar allò que consideri necessari. Aquest any, els protagonistes de la Diada seran els ciutadans perquè es vol escoltar la seva veu i el missatge que vulguin transmetre.

La Diada es durà a terme a la Diagonal de Barcelona i l'organització avisa que tothom haurà de ser al seu tram a les 4 de la tarda. A les 17.14, l'ANC demana que tothom estigui en un silenci absolut per donar el toc de sortida a la gran onada, que anirà des del carrer Castillejos fins al Palau Reial. Un coet marcarà l'inici d'aquesta onada i les banderes corall de la República Catalana que portaran els voluntaris en marcaran el ritme a mesura que avanci. Fins que l'onada no arribi a cada tram, tothom que hi hagi en aquell sector no podrà aixecar cap bandera ni pancarta. Un cop hagi passat l'onada, els manifestants podran cridar i aixecar pancartes i banderes perquè la Diagonal sigui un clam a favor de la República.