La Ruta del Ferro s'adapta a persones cegues o amb baixa visió

El tram de la Ruta del Ferro i del Carbó, que uneix Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, comptarà amb sòcol-guia i senyalització amb braille

La ruta del Ferro s'adaptarà per a persones amb baixa visió o cegues
La ruta del Ferro s'adaptarà per a persones amb baixa visió o cegues | Ajuntament de Ripoll
Redacció
21 d'agost del 2018
Actualitzat el 22 d'agost a les 12:14h
El Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona, està treballant en l’adaptació del tram de la Ruta del Ferro i del Carbó, que uneix Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, que comptarà amb un sòcol guia per seguir la ruta amb el bastó, i senyalització vertical amb informació en sistema braille. S’estima que les obres d’adequació estaran enllestides a finals del mes de setembre. A més, s’ha desenvolupat una aplicació accessible («Vies GI accessible») amb informació molt completa sobre la ruta, la història de les vies verdes i el patrimoni natural i cultural de l’entorn, que afegirà valor al tram.

Aquest projecte de rutes inclusives, pioner al nostre territori, està cofinançat al 50% pels Plans del Foment Territorial de Turisme de la Generalitat de Catalunya. L’adequació de la Ruta del ferro i del carbó és la segona que desenvolupa el consorci de vies verdes. La primera ruta, estrenada recentment, és la ruta del Parc Tecnològic de Girona, un tram de 1,3 quilòmetres de recorregut i que ha estat la prova pilot per al desenvolupament de més rutes inclusives.

Amb l’adaptació d’aquests trams de vies verdes es potencia l’ús i el gaudir de les rutes al major nombre de persones i es potencia l’autonomia personal. Per aquest motiu les actuacions i millores realitzades es dirigeixen a un ampli espectre d’usuaris amb discapacitats visuals, des de persones amb baixa visió fins a persones cegues amb gos pigall o amb bastó.

Cal considerar que el desenvolupament del projecte s’ està realitzant amb empreses especialitzades en accessibilitat visual i que es reforçarà la senyalització per a tots els usuaris, especialment els ciclistes; se’ls avisarà que aquest tram és compartit amb persones amb cadires de rodes i persones cegues.